Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Erdoğan' tepkisi: Aaa bizim akraba

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hakim ve Savcı Kura Töreni'ne video konferans ile katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, hakim ve savcılara seslenerek, ''Sizlerden vicdanınızı ve imzanızı asla hiçbir gücün emrine vermemenizi istiyorum.'' ifadelerini kullandı. Öte yandan Erdoğan, kendisiyle aynı soyismini taşıyan bir hakime, ''Aaa bizim akraba'' diyerek takıldı.

Hakim ve savcıların kura ile atamaları gerçekleştirildi.Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da video konferans ile katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları:

''23. Dönem Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları Kura Töreni'nin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

Hakim ve Savcı'nın asıl murakkıbı kendi vicdanıdır. Adil bir vicdana sahip olmayan hakimlerin elinde en iyi kanun bile bir zulüm aracına dönüşebilir. İnsanların adalet güvenmediği bir toplumda huzur düzeni sağlanamaz.

Sizlerden vicdanınızı ve imzanızı hiçbir gücün emrinize vermemenizi istiyorum.

İçinizde çok para kazanmak isteyen varsa, şan şöhret isteyen varsa yanlış mesleği seçmiştir. Sizin esas göreviniz sessiz sedasız üzerinize düşeni yapmaktır. Üstleneceğiniz ağır yükün bilincinde olduğunu biliyorum.

Bu ülkenin Cumhurbaşkanı olarak, attığınız her adımda verdiğiniz her kararda yanınızda olacağımdan şüpheniz olmasın.

Yargı Reformu Stratejisi kapsamında standartları yükseltmenin gayreti içindeyiz. İnşallah Meclis'in yeni yasama döneminde yeni reform (yargı) paketleriyle milletimizin huzurunda olacağız.''

GÜLÜMSETEN DİYALOG

Öte yandan konuşmasının ardından kura çekiminde de yer alan Erdoğan, kendisiyle aynı soyismini taşıyan ve atama işlemi gerçekleşen bir hakime takılarak, ''Aaa bizim akraba'' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Erdoğan' tepkisi: Aaa bizim akraba

Törende konuşan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün açıklamaları:

''Sizler bugün Cumhurbaşkanımızın desteği ile artık fiziki ortamı yetersiz adliyelere gitmeyeceksiniz. Adaletin adına yakışır güzellikte mekanlar beklemektedir sizi ama adalet hizmetinin kalitesini belirleyecek olanlar ne olursa olsun sizlersiniz. Bugün siz milletin emanetini devralıyorsunuz. Genç arkadaşlarım, adalet ancak ve sadece ona sadakat gösterenlerin ellerinde yükselir. Adaleti en güzel şekilde temsil edeceğinize inanıyorum.''

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Erdoğan' tepkisi: Aaa bizim akraba - Resim : 2

KİM NEREYE ATANDI?

Büşra Kıymaz - Hatay

Özge Van Işık - Burdur

Buket Ulaş - Kahramanmaraş

Merve Kırma- Sinanpaşa

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Erdoğan' tepkisi: Aaa bizim akraba ile ilgili etiketler Adalet Bakanlığı Sümeyye Erdoğan Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı Erdoğan Abdulhamit Gül Adalet Bakanı hakim savcı kura
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.