Cumhurbaşkanı Erdoğan: Siz kimin ve neyin militanısınız?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşmada CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'a çok sert tepki gösterdi. Altay'ın "Uzman çavuşlar ve astsubaylar AK Parti’nin militanı oldu" sözlerine yanıt veren Erdoğan, 'Siz kimin ve neyin militanısınız?' diye sordu.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, geçtiğimiz günlerde TBMM'de bir basın toplantısı düzenledi. Yaptığı açıklamada "Uzman çavuşlar ve astsubaylar AK Parti’nin militanı oldu" diyen Altay, her kesimden insanın tepkisini çekti.

Engin Altay'ın bu sözlerine bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan da sert bir yanıt geldi.

Partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu partinin yöneticilerinden biri çıkıp başçavuşundan uzman çavuşuna kadar diyerek kahraman ordumuzun mensuplarına saldırdı. Tabii bunlar geçmişte vesayetin karşısında hazır olan rektöre, savcıya alıştılar. Şimdi bu ülkenin tüm kamu görevlilerinin devletin ve milletin emrinde görev yaptığını görünce tahammül edemiyorlar." dedi.

 EMEKLİ ASTSUBAYIN CÜMLELERİNİ ÖRNEK GÖSTERDİ

Şimdi astsubayları ve uzman çavuşları menzile aldıklarına göre muvazeneyi iyice kaybettiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Neymiş? Bunların hepsi AK Parti militanı olmuş. Bunlara en güzel cevabı emekli bir astsubayın yüreğinden kopan şu ifadeler veriyor: 'Ben başçavuşum, ben uzman çavuşum, ben ülkemin bütünlüğünde gözü olanlara karşı militanım. Ben ezana dokunan dillerin karşısında, askerimi, polisimi, çocuklarımı şehit edenlerin karşısında militanım. Çok şükür ülkemin ve milletimin militanıyım.'" diye konuştu.

"PEKİ SİZ KİMİN, NEYİN MİLİTANISINIZ?"

Altay'a "Peki siz kimin, neyin militanısınız?" sorusunu yönelten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz de bu kardeşimiz gibi soruyoruz. Bu milletin hakimine, askerine, polisine, öğretmenine laf edenler, siz kimin ve neyin militanısınız?" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bölücü örgütün siyasi uzantılarıyla kol kola yürüyenler, Ankara'dan İstanbul'a kol kola yürüyenler siz kimin ve neyin militanısınız? Türkiye'yi yurt dışına şikayet edenler siz kimin ve neyin militanısınız? Girdiği her seçimde 2 kişiden 1'inin oyunu alanlara bu ithamı yapanlar, kendilerinin hangi islerle neler çevirdiğini milltetimizin bilmediğini mi sanıyorlar? Seçimlerde gizli ittifaklar kurdukları terör örgütü güdümlü partileri milletin görmediğini mi sanıyorlar? Parti teşkilatlarını ve belediyelerini saran hastalıklı zihniyetlerinden kendi mensupları bile rahatsızken milletimizin bunu hafızasına kaydetmediğini mi sanıyorlar? Milletimiz bunun hesabını vakti geldiğinde sorar. Hukuk bu konuların adli taraflarıyla ilgili olarak elbette kendi üzerine düşeni yapacaktır. Bize bunun faturasını CHP'nin önüne koymaya devam etmektir.” 

ENGİNYURT VE ÖZALAN'DAN DA TEPKİ

Öte yandan Altay'ın sözlerine Demokrat Parti’ye geçen Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ve AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan'dan çok sert tepki geldi.

İki milletekilinin sosyal medya hesaplarından paylaştıkları mesajlar şöyle:

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Siz kimin ve neyin militanısınız? ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan CHP engin altay

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.