Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BORAN 105 paylaşımı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda bugün açılışını gerçekleştirdiği Enerjetik Malzemeler Üretim Tesisi'nin ürünlerini sosyal medyadan tanıttı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda Enerjetik Malzemeler Üretim Tesisi'nin ürünlerinin özelliklerini sosyal medyadaki paylaşımı ile duyurdu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz patlayıcı tesisi ile yeni nesil elektrikli hibrit sistem zırhlı muharebe araçları ve Boran taşınabilir obüslerin ülkemize, savunma sanayimize, Türk Silahlı Kuvvetlerimize hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerine yer verdi.

Paylaşımda Enerjetik Malzemeler Üretim Tesisi'nin 12 ayda 25 milyon dolarlık yatırımla kurulduğu ve yıllık üretim kapasitesinin 200 ton olduğu belirtildi. Tesiste yüzde 100 yerli ve milli imkanlarla oluşturulan üretim hattında, roket başlıkları, piroteknik malzemeler kompozit roket yakıtlarında ham madde olarak kullanılan RDX, HMX ve CXM üretilecek.

- Havadan taşınabilir 105 milimetre hafif çekili BORAN obüsü; yerli ve milli olarak tasarlanıp üretildi. Aynı kalibrede en hafif ve en etkili obüs özelliği taşıyor. 17 kilometrede mesafede etkin atış sağlıyor. 1 dakikadan az sürede atışa hazır hale geliyor, dakikada 6 atış yapabiliyor.

- Mekanik Mayın Temizleme Teçhizatı MEMATT; uzaktan kumandalı kontrol, 60 derece meyilli tırmanma, çoklu ataşman kullanımı ve balistik koruma özelliklerini içeriyor.

- Modüler Barut Sistemi MBS Fırtına ve Panter obüsleri için özel olarak üretilirken, 42 kilometre menzile sahip.

- Elektrikli Zırhlı Muharebe Aracı E ZMA; elektrikli hibrit sistem, 720 kilometre menzil, 10 saat savaş kabiliyeti ve uzaktan insansız kumanda özelliklerine sahip.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BORAN 105 paylaşımı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BORAN 105 paylaşımı ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan boran 105 Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu mühimmat obüs
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.