Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BM özel oturumuna mesaj

Birleşmiş Milletler (BM)'in düzenlediği koronavirüs özel oturumuna videokonferans ile katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Bu zorlu dönemi aşabilmenin anahtarı, uluslararası iş birliği ve küresel dayanışmadır. Uluslararası toplum 21. yüzyılın en büyük küresel imtihanıyla karşı karşıya. Hastalığın bir süre daha bizimle olacağının farkındayız.'' dedi. Erdoğan ayrıca, aşı çalışmalarında önemli bir başarıya imza atan bilim insanları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci'yi tebrik etti.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

''Salgının ilk gününden bu yana uluslararası iş birliğine gittik.

Uluslararası toplum, 21'inci yüzyılın en büyük küresel imtihanıyla karşı karşıyadır.

Bu zorlu dönemi aşabilmenin anahtarı, uluslararası iş birliği ve küresel dayanışmadır.

Dünya aşı üretimi kapsamında gelen haberlere ümit bağlamıştır.

''ŞAHİN VE TÜRECİ'Yİ MİLLETİM ADINA TEBRİK EDİYORUM''

Aşı çalışmalarında önemli bir başarıya imza atan oturuma da çevrimiçi iştirak eden BionTech kurucuları Prof. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci'yi huzurlarınızda şahsım ve milletim adına tebrik ediyorum.

Uluslararası toplum 21. yüzyılın en büyük küresel imtihanıyla karşı karşıya. Hastalığın bir süre daha bizimle olacağının farkındayız.

Bu zorlu dönemi aşabilmenin anahtarı uluslararası iş birliği ve küresel dayanışmadır.''

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BM özel oturumuna mesaj ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan Birleşmiş Milletler Türkiye Korona
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.