Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan atama kararı: TÜBİTAK yönetimi değişti

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun yeni başkanı belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Başkanlığı'na (TÜBİTAK) ilişkin atamalarda bulundu. Erdoğan, Prof. Dr. Hasan Mandal'ı TÜBİTAK Başkanı olarak atarken 5 tane de yönetim kurulu üyesi belirledi. İşte TÜBİTAK'ın yeni yönetim kadrosu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kritik atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. TÜBİTAK Başkanı belli oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararında “Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Başkanlığına, Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeliklerine, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2,3 ve 7’nci maddeleri ile 4 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 586’ncı maddesi gereğinde ekli listede yer alan kişiler atanmıştır” ifadesi kullanıldı.

Karar göre yeni TÜBİTAK yönetimi şöyle:

TÜBİTAK Kurum Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkanı – Prof. Dr. Hasan Mandal

Yönetim Kurulu Üyesi – Mehmet İhsan Taşer
Yönetim Kurulu Üyesi – Lütfü Haluk Bayraktar
Yönetim Kurulu Üyesi – Cemal Şeref Oğuzhan Öztürk
Yönetim Kurulu Üyesi – Prof. Dr. Mehmet Naci İnci
Yönetim Kurulu Üyesi – Prof. Dr. Mehmet Bulut

Prof. Dr. Hasan Mandal kimdir?

Hasan Mandal, Türk akademisyen ve TÜBİTAK başkanı. 1965 yılında Eskişehir'de doğmuştur. 1987 yılında ODTÜ Metalurji Mühendisliği Bölümü'nden mezun olmuş, 1992'de Newcastle Üniversitesi'nden Doktora unvanını almıştır.

1994 yılında Anadolu Üniversitesi Seramik Mühendisliği Bölümünde Yardımcı Doçent olarak göreve başlamış, 1996'da Doçent, 2001'de Profesör unvanını almıştır. Anadolu Üniversitesi Seramik Mühendisliği Bölümünün isminin 2002 yılında Malzeme Bilimi ve Mühendisliği olarak değişmesi ile 2002-2011 yılları arasında Anadolu Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü'nde akademisyenliğe devam etmiştir. Ayrıca, 2004-2010 tarihleri arasında Anadolu Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı olarak görev yapmıştır.

Kendisi Dünya Seramik Akademisi'ne (WAC) üye seçilmiş olup WAC'ın tek Türk üyesidir.

Prof. Mandal, 15 Mart 2011 tarihinden itibaren Anadolu Üniversitesi'nden ayrılarak Sabancı Üniversitesi'nde Araştırma ve Lisansüstü Politikalar Direktörü, Ocak 2012-2015 tarihleri arasında Sabancı Üniversitesi Rektör Yardımcısı olarak da görev yapmıştır.

Üniversitelerarası Kurul kontenjanından YÖK üyeliğine yapılan seçimi 24 Mart 2015 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanmıştır ve YÖK Yürütme Kurulu Üyesi olarak görev yapmaya başlamış, 20 Temmuz 2016'da ise YÖK Başkanvekili olmuştur. 12 Ocak 2018'e dek YÖK Başkanvekilliği görevini sürdürmüştür, aynı tarih itibarıyla Sabancı Üniversitesi Rektör Vekili'dir ve 22 Şubat 2018 tarihinde TÜBİTAK Başkanlığına atanmıştır.

Mandal bugün yayımlanan Resmi Gazete ile tekrar TÜBİTAK Başkanlığı'na atandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan atama kararı: TÜBİTAK yönetimi değişti ile ilgili etiketler Erdoğan Cumhurbaşkanı Resmi Gazete TÜBİTAK atama karar hasan mandal
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.