Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AK Parti'ye seçim talimatı! Bazı ağır toplar liste dışı kalabilir...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Seçim sürecine girdik" diyerek kurmaylarına "izim yoğunlaşacağımız konu artık adaylar olacak. Güçlü isimlerle seçime gideceğiz, hazırlıklara başlayın" talimatı verdi.

AK Parti'de, 2023 seçimlerinde milletvekili adayı gösterilecek isimler üzerinde değerlendirme sürecine girildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kurmaylarına 2023 seçimlerinde milletvekili adayı gösterilecek isimlerin tespitine başlamaları talimatını verdi.

Edinilen bilgilere göre Erdoğan kurmaylarına, "Seçim sürecine girdik. Bizim yoğunlaşacağımız konu artık adaylar olacak. Hazırlıklara başlayın. Hem yeni isimler hem de mevcut milletvekilleri konusunda hızlıca adım atalım. İl başkanları ve belediye başkanlarının durumunu da değerlendirelim. Halktan oy alabilecek, sinerji oluşturacak, güçlü isimlerle seçime gidelim" dedi.

Erdoğan, 2023 seçimlerine hazırlıklar kapsamında, hafta başında MYK'yı, önceki gün de seçim strateji ekibini toplamıştı. Erdoğan bu süreçte, seçim kampanyasını yürüten ekiple de uzun süren bir toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantılarda hem kampanya süreci hem de seçim beyannamesi üzerinde geniş değerlendirmeler yapıldı.

BAZI AĞIR TOPLAR LİSTE DIŞI KALABİLİR

AK Parti'deki 3 dönem kuralının işletilmesi konusunda da hazırlık yapılıyor. 3 dönem kuralına takılan milletvekillerinin yeniden aday yapılıp yapılmaması konusundaki yetki MYK'da olacak. Bu kurala takılan bazı isimlerin, yeniden adaylıkları konusunda bir beklentilerinin olmadığını Cumhurbaşkanına ilettikleri öğrenildi. AK Parti'de 3 dönem kuralının nasıl işletileceğine yönelik son değerlendirmeler önümüzdeki günlerde yapılacak. AK Parti'de daha önce 7 Haziran 2015 seçimlerinden 1 Kasım 2015 seçimlerine kadar olan süreç 3 dönem kuralından istisna tutulmuştu. Ancak, AK Parti'de yapılan son değerlendirmelerde, söz konusu iki seçim arasındaki bu sürenin de artık 3 döneme dahil edilebileceği belirtiliyor. Bu konuda bir karar alınırsa, AK Parti'deki bazı isimlerin milletvekilliği 5 döneme ulaşıyor. 3 dönem kuralı istisnasız uygulanması durumunda aralarında ağır topların da bulunduğu 100 civarında milletvekilinin liste dışı kalabileceği belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AK Parti'ye seçim talimatı! Bazı ağır toplar liste dışı kalabilir... ile ilgili etiketler AK Parti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.