Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3 dilde uyarı: Yunanistan’ı aklını başına alması konusunda tekrar ikaz ediyoruz

Efes 2022 Tatbikatı'na katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gayri askeri statüdeki adaları silahlandıran Yunanistan'a, "Yunanistan'a gayri meşru statüdeki adaları silahlandırmaktan vazgeçmeye davet ediyorum. Şaka yapmıyorum, ciddi konuşuyorum." uyarısında bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan'a yönelik ikazlarını, Türkçe, İngilizce ve Yunanca olarak sosyal medyada paylaştı.

Efes 2022 Tatbikatı'nın Seçkin Gözlemci Günü'ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gayrı askeri statüdeki adaları silahlandırması nedeniyle Yunanistan'a tepki gösterek uyarıda bulunmuştu.

Açıklamalarını sosyal medyadan Türkçe'nin yanı sıra İngilizce ve Yunanca olarak da paylaşan Erdoğan, Türkiye'nin kimsenin hakkını, hukukunu çiğnemeyeceğini ama kendi hakkını, hukukunu da kimseye çiğnetmeyeceğine vurgu yaparak, "Yunanistan’ı, tıpkı bir asır önce olduğu gibi pişmanlıkla sonuçlanacak hayallerden, söylemlerden ve eylemlerden uzak durması, aklını başına alması konusunda tekrar ikaz ediyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Twitter'dan Türkçe İngilizce ve Yunanca olarak yaptığı açıklamaları şöyle:

“Türkiye kimsenin hakkını, hukukunu çiğnemez ama kendi hakkını, hukukunu da kimseye çiğnetmez. Doğu Akdeniz’de ülkemiz ana karasına 2 kilometreden daha az, Yunanistan’a ise 600 kilometreden daha fazla mesafedeki Meis Adası için 40 bin kilometrelik deniz yetki alanı talep etmenin anlamını uluslararası camianın takdirine bırakıyoruz.

Gayrı askeri statüdeki adaların çeşitli tatbikatlara dahil edilerek NATO ve üçüncü taraf ülkelerin de bu hukuksuzluğa alet edilmeye çalışılması, sonu felaketle bitecek bir çabanın ötesinde anlama sahip değildir.

Yunanistan aynı zamanda Avrupa Birliği üyesi olmasına rağmen birliğin değerlerini, evrensel insan haklarını, uluslararası anlaşmaları hiçe sayarak Batı Trakya, Rodos ve İstanköy’de yaşayan Türk azınlığa baskı uygulamayı sürdürüyor.

NATO içinde her bakımdan en yüksek bedeli ödeyen müttefik olarak son iki yıldır askeri heyet toplantı davetlerimize cevap dahi vermeyen Yunanistan’ın kışkırtmalarını soğukkanlılıkla karşıladık. Ancak bu sabrımızın ve soğukkanlılığımızın muhatabımız tarafından yanlış anlaşıldığını görüyoruz.

Yunanistan’ı, tıpkı bir asır önce olduğu gibi pişmanlıkla sonuçlanacak hayallerden, söylemlerden ve eylemlerden uzak durması, aklını başına alması konusunda tekrar ikaz ediyoruz."

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3 dilde uyarı: Yunanistan’ı aklını başına alması konusunda tekrar ikaz ediyoruz ile ilgili etiketler Yunanistan Adalar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.