Cumhurbaşkanı Erdoğan yeniden Rusya'ya gidiyor! Bu kez kritik zirveye katılacak...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 gün aranın ardından 22 Kasım'da Rusya'ya gidecek. Soçi'de Rusya, İran ve Türkiye Suriye konusunda zirve yapacak. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın yaptığı yazılı açıklamada, "Suriye'de siyasi çözüm yönünde 2254 sayılı BM Güvenlik Konseyi kararı çerçevesindeki Cenevre sürecine üç garantör ülke tarafından yapılabilecek katkılar ele alınacaktır" dedi...

Edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Soçi'de Devlet Başkanlığı Rezidansı'nda, 9 gün aradan sonra tekrar bir görüşme gerçekleştirecek.

Türkiye, Rusya ve İran'ın katılımıyla 22 Kasım Çarşamba günü düzenlenecek "Suriye" konulu toplantıda taraflar Suriye'deki gelişmeler ve bölgedeki son durumu ele alacak.

Toplantıya İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin de katılması bekleniyor.

Bu yıl 13 kez telefonla görüşen Erdoğan ve Putin, altıncı kez de bir araya gelecek.

İBRAHİM KALIN’DAN SOÇİ ZİRVESİ AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Cumhurbaşkan Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ve İran Cumhurbaşkanı Ruhani arasında gerçekleşecek Soçi'deki zirvede Suriye'deki gelişmelerin ele alınacağını bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani arasında 22 Kasım 2017 tarihinde Soçi'de düzenlenecek Suriye konulu Üçlü Zirve'ye ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Kalın, üçlü zirveye ilişkin, "Astana toplantıları sonucunda Suriye'de şiddetin azaltılması yönünde sağlanan ilerlemeler ve tesis edilen gerilimi azaltma bölgelerindeki faaliyetler değerlendirilecek, insani yardımların ulaştırılması ve Suriye'de siyasi çözüm yönünde 2254 sayılı BM Güvenlik Konseyi kararı çerçevesindeki Cenevre sürecine üç garantör ülke tarafından yapılabilecek katkılar ele alınacaktır." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeniden Rusya'ya gidiyor! Bu kez kritik zirveye katılacak... ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rusya İran Suriye soçi üçlü zirve
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.