Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni projeyi milletvekillerine anlattı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de yaşayan ve sayıları 3.5 milyonu bulan Suriyeliler için hayata geçirilecek yeni projeyi milletvekilleriyle yaptığı basına kapalı toplantıda anlattı.

Toplantıda bir milletvekili, geçtiğimiz günlerde konteyner kentlere gittiğini anlatarak kış aylarının da gelmesiyle birlikte konteyner kentlerin Suriyeli mülteciler için yeterli olmadığını söyledi.

Milletvekilinin, Suriyeli mülteciler için sosyal konut yapılmasını önermesi üzerine Erdoğan, “Biz sosyal konutların da ötesinde bir proje planlıyoruz” dedi.

SINIR İÇİ VE SINIR ÖTESİNDE KALICI KONUTLAR

Bölgede güvenli alanların oluşturulmasının önemini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, projeyi, “Güvenli alanlar oluştuğunda çadır kentleri artık kurmayacağız. Hem kendi bölgemizde hem de sınırın diğer tarafında kalıcı konutlar kuracağız. Burada yaşayan Suriyeli vatandaşları da yeni oluşturacağımız kalıcı konutlara yerleştireceğiz. Artık evlerde yaşayacaklar” sözleriyle anlattı.

muIlteci-haber

KENDİ TOPRAKLARINDA YAŞAYACAKLAR

Erdoğan bu projeyle 3.5 milyon Suriyeli mültecinin bir an önce kendi topraklarında yaşaması için de adım atılmış olacağını söyledi. (Hürriyet)

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni projeyi milletvekillerine anlattı! ile ilgili etiketler Suriyeli Suriye Erdoğan kalıcı konuş
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.