Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yatırımını kendi ülkesine yapan ve halkına güvenen karlı çıkacaktır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Bilim, Teknoloji ve Araştırma Binası açılışında önemli açıklamalarda bulundu. "Yatırımını kendi ülkesine yapan ve halkına güvenen karlı çıkacaktır" diyen Erdoğan, "Gayretlerimizin karşılığını aldıkça ülkemizin hedeflerine nasıl ulaştığına hep birlikte şahit olacağız" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Bilim, Teknoloji ve Araştırma Binası Açılış Programına katıldı. 

Açılış konuşmasında önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yatırımını kendi ülkesine yapan ve halkına güvenen karlı çıkacaktır" diyerek "Gayretlerimizin karşılığını aldıkça ülkemizin hedeflerine nasıl ulaştığına hep birlikte şahit olacağız" mesajını verdi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"Kuluçka merkezlerine ayrılmış bu merkez bilgiyi teknolojiye dönüştürerek ülkemize güç katacak. Biyo yakıttan gıdaya pek çok alanda uygulama imkanı olan fosil yakıtlara bağımlılığı azaltacak çalışmalardır. İklim değişikliği ve sıfır atık hedefine katkı verecek çalışmalar yürütülecek. İlaç, aşı, tıbbi cihaz üretimi yapan KOBİ'lere yönelik Ar-Ge projesidir.

Yaşam bilimleri merkezimiz altyapı ve insan kaynağıyla ülkemizin yüzakı teknoloji markalarından olacak. Ülkemizde ve dünyada sağlık sektörünün gelişmeye devam etmesi bu tür çalışmaları önemli hale getirmektedir.

Sağlık sektörünün ihtiyaçlarını yerli ve milli imkanlarla karşılayarak cari açığı azaltmak ve ihracatı geliştirmek istiyoruz. Kısa sürede büyük ölçekli firmalarla rekabet seviyesine çıkacağına inanıyorum.

Değerli misafirler, koronavirüs salgını ver ardından başlayan Rusya Ukrayna savaşı dünyaya önemli mesajlar verdi.

Türkiye son 20 yıldır her alan gibi sağlık alt yapısına yaptığı yatırımlarla bu salgını en hafif şekilde atlatmıştır.
Eskiden bizim vatandaşımız teşhis ve tedavi için yurtdışına giderdi. Şimdi aynı amaçları sayıları milyonları bilen insan Türkiye'ye geliyor. Önümüzdeki sezon sağlık turizminden 10 milyar dolarlık pay almayı hedefliyoruz.

Gıda sektörüne kendi kendimize yeterli olmamızın ötesinde yolumuza devam etmek istiyoruz. Türkiye her alanda geleceğin güvenli limanı ülkelerin başında yer almaya adaydır.

Bu ülkede yenilik yapmak isteyenlerin önü sonuna kadar açıktır.

Bu anlayışla firmalarımızı, akademi dünyamızı, tıpkı burada olduğu gibi kendilerine sunduğumuz imkanları değerlendirmeye davet ediyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yatırımını kendi ülkesine yapan ve halkına güvenen karlı çıkacaktır ile ilgili etiketler Erdoğan Boğaziçi Üniversitesi kandilli açılış
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.