"Yaklaşık bin kilometrekarelik alanı bölücü terör örgütünün işgalinden kurtardık!"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Azerbaycan'da Türk Konseyi 7. Zirvesi'nde konuştu. Konuşmasında Fırat'ın doğusuna düzenlenen Barış Pınarı Harekatı'na değinen Erdoğan, "Yaklaşık bin kilometrekarelik alanı bölücü terör örgütünün işgalinden kurtardık." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Bakü'de Türk Dili Konuşan Ülkeler İş Birliği Konseyi (Türk Konseyi) 7. Zirvesi'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başlıkları şöyle;

Döviz mekanizmasının baskısını azaltacak kararlar almalıyız.

Türk Konseyi olarak kotaları kaldırmalıyız. Kotalar ticaretimizin önündeki en büyük engel.

Bölgemizin barışına en büyük tehdit terör örgütleridir.

 BARIŞ PINARI'NIN İKİ ÖNEMLİ GAYESİ

 Barış Pınarı Harekatı'nın iki önemli gayesi vardır: Birinci YPG'nin yok edilmesi. Diğeri de Suriyelilerin ülkesine dönmesidir.

Güvenli bölge haritasına göre uygun şekilde devam ediyor.

BİN KİLOMETREKARELİK ALAN KURTARILDI

Yaklaşık bin kilometrekarelik alanı bölücü terör örgütünün işgalinden kurtardık. Beka mücadelemizde dayanışma bekliyoruz.

Yukarı Karabağ sorununun en kısa sürede barışçıl yollarla ve Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü esasında çözülmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.

"Yaklaşık bin kilometrekarelik alanı bölücü terör örgütünün işgalinden kurtardık!" ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı Azerbaycan
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.