Cumhurbaşkanı Erdoğan vergi muafiyetini müjdeledi! Vergi muafiyeti nedir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dar gelirli vatandaşlar için müjdeyi açıkladı. Hazırladıkları reform paketinde yer almakta olan, dar gelirli 850 bin küçük esnafa vergi muafiyeti olacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Haliç Kongre Merkezi'nde, Ekonomi Reformları Tanıtım Toplantısı'nda tanıttığı reform paketine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Açıklamada kamuda taşıt alımı ve kiralanması, temsil ve ağırlama gibi harcama alanlarına sınırlamalar getirileceğini duyuran Erdoğan, gelir vergisinden muaf tutulacak kişilerinde pakette yer aldığını açıkladı.

Gelir vergi muafiyeti kimlere uygulanacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘ın yaptığı açıklamada esnaflara yönelik olan dar gelirli 850 bin kişinin vergi muafiyeti müjdelendi. Küçük esnafa yönelik vergi muafiyeti de yer alan, kuaför, tesisatçı, tamirci, gibi yaklaşık 850 bin esnafımızı gelir vergisinden muaf tutulacağı ve beyan yükümlülüklerini de kaldırılacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı vergi muafiyetini müjdeledi! Vergi muafiyeti nedir, gelir vergi muafiyeti kimlere uygulanır?

Gelir vergisi nedir?

Gelir vergisi, gelir üzerinden verilmekte olan bir vergi türüdür. Gerçek kişilerin gelirleri gelir vergisine tâbi olmak zorundadır. Gelir bir gerçek kişinin bir takvim yılı içinde elde ettiği kazanç ve iratların safi tutarı olarak bilinir. Gelir vergisi dolaysız bir vergi olup kişilerin özel durumunu dikkate almakta ve genellikle artan oranlı vergi tarifesini içerir.

Vergi muafiyeti nedir?

Dar gelirli vatandaşlar için kaldırılacağı duyurulan vergi muafiyeti, aslen vergi kanunlarına göre vergi ödemekle yükümlü olan kişi ya da kişi gruplarının aynı ya da farklı vergi kanunlarıyla vergi dışında bırakılması işlemi olarak bilinir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan vergi muafiyetini müjdeledi! Vergi muafiyeti nedir? ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan vergi muafiyeti gelir vergi muafiyeti nedir kimlere uygulanacak
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.