Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Cumhuriyeti her türlü afetle başa çıkabilecek güçte"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Marmaris'te vatandaşlara hitap etti. Türkiye Cumhuriyet'nin her türlü afetle başa çıkabilecek gücünün olduğunun altını çizen Erdoğan, "Yangın üzerinden kirli siyaset yapmak isteyenlere itibar etmeyin. Devletin resmi kurumları hariç hiçbir açıklama kafanızı karıştırmasın" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Marmaris'te orman yangınları ile ilgili incelemerinin ardından vatandaşlara hitap etti. Erdoğan  "19 yılda biz, 5 milyon 400 bin ağaç diktik. Biz şimdi bunun daha fazlasını dikmek suretiyle ülkemizi güzelleştireceğiz. Afetzedelerimizin her bir zararını karşılayacağız" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Kardeşlerim Muğla'daki yangınlarda şu ana kadar hasar gören yerlerimiz var. Yangın tehdidi altındaki mahallelerimiz boşaltılarak, vatandaşlarımız tahliye edilerek güvenli yerlere yerleştirilmiştir.

Yangın söndürme uçaklarımızın sayısı 16'yı buldu. Bunlar işimizi kolaylaştırdı. 45 helikopterimizde noktasal söndürmeyi gerçekleştiriyor. 9 İHA'mız ile etkin bir şekilde sahadayız. Bizi en çok can kayıplarımız üzüyoruz. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.

19 yılda biz, 5 milyon 400 bin ağaç diktik. Biz şimdi bunun daha fazlasını dikmek suretiyle ülkemizi güzelleştireceğiz. Afetzedelerimizin her bir zararını karşılayacağız. Çalışmalar devam ediyor. Hiç endişe etmesinler, valilerimiz bu konuda çalışmalarını sürdürüyor. Bu telefatı bizler gidereceğiz. Bu ülke, bu millet bu zararların altından kalkar. Türkiye Cumhuriyeti bu afetlerin, musibetlerin üstesinden gelebilecek güce sahiptir.

Yangın üzerinden kirli siyaset yapmak isteyenlere itibar etmeyin. Devletin resmi kurumları hariç hiçbir açıklama kafanızı karıştırmasın"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Cumhuriyeti her türlü afetle başa çıkabilecek güçte" ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Marmaris Orman Yangını
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.