Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk yargısı kimseden talimat almaz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada "Son dönemde bazı ülkelerin büyükelçileri tarafından yapılan hadsiz açıklamalar doğrudan ülkemizin egemenlik haklarını hedef almıştır. Bu tüm yargı mensuplarımıza hakarettir. Türk yargısı kimseden talimat almaz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Türk iş insanlarının Afrika'daki yatırımlarının da sürekli büyüdüğüne şahit oluyoruz. Son ziyaretimizde üç ülkede toplam 18 mutabakat imzalandı. Türkiye'nin Afrika'da attığı her adım kıtayı arka bahçeleri olarak gören sömürgecileri rahatsız ediyor.

Anadolu'da neredeyse her günümüz mücadeleyle geçmiştir. Bugün de ülke olarak her cephede mücadele veriyoruz. Türkiye'nin mücadelesi sürüyor. Boş bıraktığımız her alan bir tehdit olarak karşımıza çıkıyor.

Türkiye diye bir devletin bırakınız sahip olduğu gücü, varlığına bile tahammülü olmayanlar bugün de boş durmuyor.

BÜYÜKELÇİLERİN SKANDAL AÇIKLAMASI

Son dönemde bazı ülkelerin büyükelçileri tarafından yapılan hadsiz açıklamalar herhangi bir kişiyi ya da konuyu değil doğrudan ülkemizin egemenlik haklarını hedef almıştır. Bu tüm yargı mensuplarımıza yapılmış büyük bir hakarettir. Türk yargısı kimseden talimat almaz.

Türkiye'yi diline dolayanların amacının hak hukuk takibi olduğuna kimse bizi inandıramaz. Yargı mensuplarına yönelik bu saygısızlığa yanıt vermek Cumhurbaşkanı olarak bizim görevimizdir. Ortaya koyduğumuz tavır bu sorumlu duruşun tezahürüdür.

Bugün aynı büyükelçilikler tarafından yapılan açıklamada ülkemize karşı yapılan bühtandan geri dönülmüştür.

Viyana Sözleşmesi'nin 41. maddesine bağlılıklarını ifade eden bu büyükelçilerin artık beyanlarında daha dikkatli olacaklarına inanıyoruz. Bu süreçte kimin ülkenin ve milletin yanında durduğunu, kimin de ellerin kılıcını çaldığını hep birlikte gördük.

"NE YAPTIĞIMIZI, SONUCUNDA NE OLACAĞINI DA BİLİYORUZ"

Ülkemizin izlediği ekonomi politikasının sebebini ve amacını hala anlamamış olanlar dönüp milli mücadeleye bakmalı.

Türkiye gibi misyon sahibi bir ülkede hiçbir eylem bilinçsiz yapılmaz. Biz ne yaptığımızı da niçin yaptığımızı da bunun sonucunda ne olacağını da düşünerek yapıyoruz. 

ALLAH'IN YARDIMI VE MİLLETİN DESTEĞİYLE OYUNLARI BOZDUK

Gezi olaylarında 1 ay boyunca ülkemizden yapılan canlı oyunları hatırlayın. Benzer hadiseler çok daha vahim boyutlarda başkentlerde yaşandığında aynı çevreler tek bir karenin dışarı sızdırılmasına izin vermiyor. 17-25 Aralık emniyet-yargı darbe girişimi ardından koparılan fırtınaları da hatırlayın.

Çukur eylemleri ve kanlı sokak eylemlerinde yaşananları da hatırlayın. PKK ve DEAŞ'ın gerçekleştirdikleri kanlı eylemleri hatırlayın. 15 Temmuz darbe girişimini hatırlayın. Bunların hangisinde ülkemizde demokrasi ve hukuk diskuru çekenlerin haktan, adaletten, meşruiyetten hepsini bir yana bıraktım insanlıktan yana tavır aldığını gördünüz mü? Bu hadiselerde terör örgütleri ve darbecilerin sırtları sıvazlanmıştır.

Hamdolsun, Allah'ın yardımı ve milletimizin desteğiyle tüm bu oyunları bozduk. Tuzakları boşa çıkardık. Hevesleri kursaklarda bıraktık. Ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırma azmimizden zerre kadar geri adım atmadık. Terörle ve darbeyle yapamadıklarını ekonomiyle yapmak için başlattıklarını sinsi saldırıları da çok ciddi bedeller ödeme pahasına engelledik ve engelliyoruz.

FIRSATÇILIK YAPANLARA GÖZ AÇTIRMAYACAĞIZ

Salgınla birlikte bozulan küresel ekonomi yaygın olarak kullanılan pek çok üründe fiyat artışının yaşanmasına neden oldu. Türkiye bu fiyat artışını halkına en az yansıtan ülkeler arasında yer alıyor. Bu sıkıntıların olumsuz etkilerini dünyada önümüzdeki dönemde daha az göreceğiz.

Türkiye bu alanda önlemleri alıyor. Tarım ürünlerinde belirlediğimiz yükse alım fiyatları bu anlamda alınan önlemlerden biridir.

Fırsatçılık yapanlara da kusura bakmasınlar göz açtırmayacağız. Bu konuda denetimleri sıkılaştıracağız. 2022 bütçemizi de bu anlayışla hazırladık. Yönetim olarak üzerimize düşeni yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz.

58 ildeki 1585 cemevi ziyaret edilerek hazırlanan kapsamlı çalışmayı kabinede görüştük.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk yargısı kimseden talimat almaz! ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.