Cumhurbaşkanı Erdoğan: Temennimiz Putin'le Zelenskiy'i bir araya getirebilmek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya-Ukrayna arasındaki gerilime ilişkin açıklamalarda bulundu. Önümüzdeki ayın başlarında Ukrayna ziyareti olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rusya ile Ukrayna arasındaki gelişmeleri doğru bulmuyoruz. Bölgede bir savaş atmosferinin olması, böyle bir psikolojinin doğması, bunlar bizi de her iki tarafla münasebetleri olan bir ülke olarak üzmektedir." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, El Salvador Cumhurbaşkanı Nayib Bukele ile iki ülke arasında imzalanan anlaşmaların ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Önümüzdeki ayın başlarına Ukrayna ziyareti olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ve Ukrayna krizine yönelik açıklamada bulundu.

Erdoğan, “Rusya ile Ukrayna arasındaki gelişmeleri doğru bulmuyoruz. Bölgede bir savaş atmosferinin olması, böyle bir psikolojinin doğması, bunlar bizi de her iki tarafla münasebetleri olan bir ülke olarak üzmektedir. Temennimiz odur ki sayın Putin'le Zelenskiy'i bir araya getirebilmek ve yüz yüze bir görüşme yapmalarını temin etmek. Bunun için gerek sayın Putin'in Türkiye ziyareti gerekse benim Ukrayna ziyaretim, bunları çok önemsiyoruz. Önümüzdeki ayın başlarında Ukrayna ziyaretim var. Sayın Putin'le olan görüşmeleri de devam ettireceğiz. Ama bölgede istiyoruz ki barış egemen olsun, hakim olsun, bölgede bunun dışında farklı, olumsuz gelişmeler gerçekleşmesin." dedi.

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Temennimiz Putin'le Zelenskiy'i bir araya getirebilmek ile ilgili etiketler Ukrayna Rusya Putin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan zelensky
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.