Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüştü!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G-20 Zirvesi kapsamında ikili temaslarda bulunuyor. Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşen Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile de bir araya gelecek. Erdoğan'ın Putin ile görüşmesi yaklaşık 1 saat sürdü.

Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te düzenlenen G-20 Liderler Zirvesi devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zirve kapsamında bugün ikili temaslarda bulunuyor.

İlk görüşmesini TSİ 16.30'da Japonya Başbakanı Shinzo Abe ile yapan Erdoğan, ardından Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüştü. Zirvenin yapıldığı Costa Salguero Fuar Alanı'nda basına kapalı gerçekleşen kabul 40 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Rusya Devlet Başkanı Putin ile TSİ 17.25'te başlayan görüşmesi basına kapalı şekilde yapıldı. Görüşme yaklaşık 1 saat sürdü.

Erdoğan, görüşmeden önce yaptığı kısa açıklamada, "Hayati konularda görüşme fırsatımız oldu. İdlib'le ilgili dörtlü zirve önem taşıyor. İdlib'le ilgili atmamız gereken farklı adımlar var. Kısa da olsa İdlib'le ilgili görüşmeyi doğru buluyorum. Türk Akımı ile ilgili görüşmeler önem arz ediyor" ifadelerini kullandı.

Zirvede Erdoğan ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Putin, "Bundan kısa bir süre önce İstanbul'da bir araya gelme imkanı bulmuştuk. Türk Akım Deniz Yatağı inşaatının bitişini birlikte kutlamıştık." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin dış politika konularında bir ortak olarak ne denli güvenilir olduğunu kanıtladığını vurgulayan Putin, iki ülke ilişkilerinin çok farklı alanlarda devam ettiğini söyledi.

Ticari ilişkilerde de istikrarlı bir artış olduğuna dikkati çeken Putin, şunları kaydetti:

"Önce bu projenin (Türk Akım Deniz Yatağı) ulusal ekonomimizin ve enerji güvenliğinin sağlanmasına büyük katkısı olmaktadır. Sadece bizler için değil bütün Avrupa çapında bu söz konusu olacaktır. Ayrıca çok farklı alanlarda iş birliğimiz devam etmektedir. Aramızdaki ticari ilişkilerde oldukça istikrarlı bir artış var. Bunu hem geçen yıl hem bu yıl gördük. Bu toplantıyı verimli iş birliğimizin bir göstergesi olarak addediyorum. İş birliğimizde çok önemli ilerlemeler kaydediyoruz. İstanbul toplantısı sonrasında da bu ilerlemeye dair çok güzel sinyaller, mesajlar almaya devam ediyoruz."

Görüşmede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu (sol 4), Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak (sol 3), Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar (solda), Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez(sol 2) ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrovda hazır bulundu.

Erdoğan ABD Başkanı Trump ve İngiltere Başbakanı May ile de bir araya gelecek. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüştü! ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Trump Putin
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.