Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özdemir Bayraktar ile şehit yarbayın duygulandıran anısını anlattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika turu dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Bayraktar ile ilgili de konuşan Erdoğan, Bayraktar'ın şehit Yarbay Melih Gülova ile anısını anlattı. Erdoğan, Afrika turu öncesinde Bayraktar'ı ziyaret ettiğini belirterek, "Mekanı cennet olsun. Rabbim inşallah sevgili habibine hep birlikte bizi komşu eyler" dedi.

Angola, Togo ve Nijerya'ya bir dizi temaslarda bulunmak üzere giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika turu sırasında Özdemir Bayraktar'ın vefat haberini almıştı. Başkan Erdoğan, Afrika ziyareti sonrasında uçakta gazetecilerle gündeme dair önemli bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşi sırasında merhum Özdemir Bayraktar'ın vefatına da değinen Erdoğan, Bayraktar'ın vatan sevgisi ve Türk savunma sanayiine katkısına değindi. Erdoğan, ayrıca Özdemir Bayraktar'ın şehit Yarbay Melih Gülova ile ilgili duygulandıran bir anısını da paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özdemir Bayraktar ile şehit yarbayın duygulandıran anısını anlattı

"40 YILLIK AĞABEY- KARDEŞ İLİŞKİMİZ VAR"

Bayraktar'la hukuklarının 40 yıllık bir geçmişe dayandığının altına çizen Başkan Erdoğan şunları söyledi: "Gerçekten Özdemir Bey için son zamanlarda hep yerli-milli ifadelerini kullanıyoruz. Bütün bunların yanında onunla yaklaşık 40 yıllık ağabey-kardeşliğimiz var, dostluğumuz var. Aynı zamanda Refah Partisi il başkanı olduğum dönemde, o da benim il yönetim kurulumdaydı; böyle bir ilişkimiz de var. Muhterem bir insandı, mütevazı bir insandı, işinin dört dörtlük ehli bir insandı. Evlatlarını da gerek Haluk gerek Selçuk gerek Ahmet olsun, hepsini bu vatan için çok çok iyi yetiştirdi. Sürekli büyüyen, gelişen bir yatırımın içerisinde oldular."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özdemir Bayraktar ile şehit yarbayın duygulandıran anısını anlattı - Resim : 2

"AMERİKA İŞİ UZATTI, ÖZDEMİR AĞABEY ADIMI ÇOCUKLARIYLA ATTI"

"İHA-SİHA alanına girişleri gerçekten çok daha farklıydı. Bir defa kararlı bir insandı. Bir şeye azmettiği zaman, üzerine giderek onu bitirme noktasında güçlü bir azmi vardı. Nitekim bu İHA-SİHA'ların geliştirilmesi de böyle oldu. İlk başbakan olduğumuz dönemde, malum Amerika, İHA olayında işi biraz gevşetti, uzattı. Çok uzun sürmedi, Özdemir ağabey İHA ile ilgili adımı çocuklarıyla beraber attı. Tabi o zaman küçük bir atölye gibi bir yerde işe başladı, ardından işi geliştirip büyüttü."

ŞEHİT YARBAY İLE DUYGULANDIRAN ANI

Özdemir Bayraktar'ın oğulları Haluk ve Selçuk Bayraktar'la birlikte vatan sevgisiyle gerçekleştirdiği hamleleri aktaran Erdoğan, duygulandıran bir anıyı da paylaştı. Erdoğan "En önemli yanı da bu adımları attıktan itibaren oğulları Haluk ve Selçuk'la beraber kah Güneydoğu kah Doğu Anadolu'da bizim askerlere bunların uçuştaki eğitimini veriyorlardı. Bunlardan bir tanesi de yarbayımız Melih Gülova'ydı. O yarbayımız daha sonra şehit olmuştu. Orada onlara verilen eğitimin videolarını, fotoğraflarını bana gösteriyorlardı. Böyle bir aşkla bu işleri sürdürüyordu. Hatta "Yarbayım sana verdiğim sözü tutacağım, hiç endişe etme" diye bir ifadesi de vardı ve verdiği sözü tuttu, o yarbayın katillerini hep gömdük." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özdemir Bayraktar ile şehit yarbayın duygulandıran anısını anlattı - Resim : 3

AFRİKA TURU ÖNCESİ HELALLAŞTİ

Başkan Erdoğan, Afrika'ya gerçekleştirdiği 4 günlük ziyaret öncesi rahatsızlığı bulunan Bayraktar'ı ziyaret ettiğini de söyledi. "Tabi çok uzun süredir bu rahatsızlığı vardı. Afrika'ya hareket etmemden bir gün önce hastaneye varıp kendisiyle helalleştim. Helalleştikten sonra da yola çıktık. Mekanı cennet olsun. Rabbim inşallah sevgili habibine hep birlikte bizi komşu eyler. " ifadelerini kullanan Erdoğan, "Tabutunu fabrikaya getirdiler. Orada 3.500-4.000 genç mühendis var, onlarla da helalleşti. Hamdolsun çocukları da aynı şekilde babalarının izinden gidiyorlar." diye ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özdemir Bayraktar ile şehit yarbayın duygulandıran anısını anlattı ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Özdemir Bayraktar anı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.