Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan'da Putin ile görüştü!

Şangay İşbirliği Örgütü'nün liderler zirvesi için Özbekistan'a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü 22'nci Devlet Başkanları Zirvesi'ndeki temasları kapsamında Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir araya geldi.

Erdoğan ve Putin'in zirvenin düzenlendiği kongre merkezindeki basına kapalı görüşmesi, 40 dakika sürdü.

Görüşmede Putin'in "Rus tahılının Türk limanlarından ihracı olasılığı konusunda işaretler aldık" dediği öğrenildi.

Tahıl koridoru anlaşması dolayısıyla Erdoğan'a teşekkür eden Putin, sevkiyatın yoksul ülkelere ulaşmasını ümit ettiğini söyledi.

Doğalgaz ihracatına da değinen Putin, "Türkiye'nin Rus gazı ödemelerinin yüzde 25'ini ruble ile yapması kısa süre içinde yürürlüğe konacak" diye konuştu.

TürkAkım'ın da sorunsuz bir şekilde çalıştığını belirten Putin, "Türkiye, Rusya’dan doğal gaz sevkiyatları için Avrupa da dahil en güvenilir rotalardan biri haline geldi" ifadelerini kullandı.

Edinilen bilgiye göre Rus lider, Akkuyu Nükleer Santrali inşaatı konusunda anlaşmaların da dün imzalandığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan'da Putin ile görüştü! ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Putin görüşme
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.