'Ok yaydan fırlamıştır ve mutlaka hedefini bulacaktır'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulları Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreninde konuştu. Konuşmasında Doğu Akdeniz'de yaşanan gerilime değinen Erdoğan, "Akdeniz'de karşımıza dikilen aynı fedakarlıkları göze alabilir mi? Yunan ve Fransız halkı basiretsiz yöneticileri nedeniyle ödeyecekleri bedeli biliyor mu?" diye sordu. Erdoğan sözlerinin devamında "Hodri meydan diyoruz, her bedeli ödemeye hazırız." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Yeni yapısıyla Milli Savunma Üniversitesi her geçen yıl biraz daha güçleniyor Hep daha iyiye ve ileriye yürümeye devam edeceğiz. Kara, deniz ve hava kuvvetlerimizin nitelikle personelimizin karşılanması her zaman önem taşıyor. Akdeniz ve Ege başta olmak üzere bölgede hak ve menfaatlerimize yönelik tehditler de eklendi. Tüm bu tehditlerle mücadele halindeyiz. Subay ve astsubaylarımızı ne kadar iyi yetiştirirsek kendimizi o kadar güvende hissederiz. TSK milletimizin gurur kaynağıdır. 

"BİZ ORDUSU OLAN DEĞİL BİZATİHİ ORDU OLAN BİR MİLLETİZ"

Kimi tarihçilerin dediği gibi 'biz ordusu olan bir toplum değil bizatihi kendisi ordu olan milletiz.' Bu hakikatin idrakinde olmayan kimi gafillerin ve hainlerin ısrarla ordumuzla milletimizi ayrıştırmaya çalışması, beyhude bir gayrettir."

"DÜŞMANLARIMIZA HODRİ MEYDAN DİYORUZ."

Akdeniz'de karşımıza dikilen aynı fedakarlıkları göze alabilir mi? Yunan ve Fransız halkı basiretsiz yöneticileri nedeniyle ödeyecekleri bedeli biliyor mu? Teknolojik üstünlüğümüzü yetişmiş insan kaynağı ve manevi gücümüzle birleştirdiğimizde bu ülkenin önünde durabilecek hiçbir güç yoktur

Hodri meydan diyoruz, her bedeli ödemeye hazırız.

"MİLLETİMİZE BİÇİLEN KEFENİ KARARLILIKLA PARÇALAYIP ATTIK"

Sınırlarımız dışından kuşatılmaya çalışılan ülkemizi, milletimize biçilen kefeni kararlılıkla parçalayıp attık

On binlerce kilometre öteden Türkiye'nin demokrasisine, hukuk devletine, bölgesel çıkarlarına göz diken ülkelerin vatandaşları, bu sürecin dönüp kendilerine verecekleri zararın farkında mı?

Ellerinden gelse bu millete bir nefes hava, bir yudum su, bir lokma ekmek vermeyeceklerin kuşatması altında olduğumuzun bilincindeyiz.

"OK YAYDAN FIRLAMIŞTIR VE MUTLAKA HEDEFİNİ BULACAKTIR"

Siyasi ve askeri varlık gösterdiğimiz her yere yağmalamak, almak çalmak üzerine konmak için değil elimizdekini paylaşmak ve mümkünse birlikte kazanmak için gidiyoruz. Ülkemizin bu onurlu duruşu asırlık hesapların bozulmasına yol açıyor maruz kaldığımız saldırıların nedeni işte bu hesapların bozulmasıdır. Korkunun ecele faydası yok. Ok yaydan fırlamıştır ve mutlaka hedefini bulacaktır. Kıbrıs'ı da bir ağustos ayında vatan topraklarına kattık. Türkiye Cumhuriyeti'nin en parlak zaferi olan Büyük Taarruz da ağustos ayının milletimize bir hediyesidir. Tarihimizdeki hiçbir zaferin diğerinin alternatifi değildir.

'Ok yaydan fırlamıştır ve mutlaka hedefini bulacaktır' ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı Harp okulları diploma
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.