Erdoğan saldırıya uğrayan geminin kaptanı ile görüştü

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nijerya açıklarında korsanların saldırısına uğrayan geminin kaptanlarından Furkan Yaren ile iki kez telefonla görüşme yaptı. Erdoğan, geminin saldırıdan kurtulan 3 personeliyle Gabon'a doğru hareket ettiği bilgisini aldı. Erdoğan, süreci yakından takip ettiğini ve kaçırılan gemi personelinin kurtarılmasıyla ilgili bütün yetkilileri talimatlandırdığını söyledi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nijerya açıklarında korsanların saldırısına uğrayan geminin 4. Kaptanı Furkan Yaren ile iki kez telefon görüşmesi yaptı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, geminin saldırıdan kurtulan 3 personeliyle Gabon'a doğru hareket ettiği bilgisini alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, süreci yakından takip ettiğini söyledi. 

Erdoğan, Kaptan Yaren'e kaçırılan gemi personelinin kurtarılmasıyla ilgili bütün yetkilileri talimatlandırdığını ifade etti.

Gine Körfezi'nde seyir halinde olan Türk gemisi Mozart Nijerya açıklarından silahlı korsanların saldırısına uğramıştı. 

Saldırıda Azerbaycan uyruklu bir personel öldürülmüş, 15 personel ise korsanlar tarafından kaçırılmıştı. 

Geminin ise radar hariç tüm sistemlerinin kabloları söküldüğü için kör bir şekilde 4. Kaptan Furkan Yaren tarafından götürüldüğü bilgisi paylaşılmıştı.

 

Erdoğan saldırıya uğrayan geminin kaptanı ile görüştü ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan Gemi furkan yaren
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.