Trump'ın Suriye'den çekilme kararını etkileme amaçlı olabilir

Ankara'da Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kitaroviç'i ağırlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Münbiç'te ABD askerlerinin öldürülmesiyle ilgili bir soruya yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kitaroviç ile ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, "Dayton Anlaşması'nın gözden geçirilmesi şart. Bu haliyle Bosna Hersek'in geleceğine yönelik çözüm üretmediği geçen sürede ortaya çıkmıştır." dedi. "Çekilme sürecinde Trump'ın kararlılığını gördük" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Münbiç'te düzenlenen saldırı ile ilgili de "ABD'nin çekilme kararını etkileme anlamına gelebilir." dedi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının satırbaşları:

"Hırvatistan Türkiye'nin AB üyeliği sürecinin her zaman en büyük destekçisi olmuştur.

Avrupa Brexit konusunda hassas bir dönemden geçiyor, biz de yakından takip ediyoruz.

Brexit ihtimali karşısında Birleşik Krallık ile ticari, ekonomik ilişkilerimizin etkilenmemesi için görüşmelerimiz sürüyor.

Ticaret hacmimiz için 1 milyar dolar hedefimiz var. 2019'da bu hedefe daha fazla yaklaşırız.
İşadamlarımızı karşılıklı teşvik etmeyi sürdüreceğiz.

İlk Zagreb ziyaretimize iş adamlarımızla gelip oradaki iş adamlarıyla aynı masada toplamayı ümit ediyoruz, ticaretimizde önemli sıçrama olacaktır.

Dayton Anlaşması'nın gözden geçirilmesi şart. Bu haliyle Bosna Hersek'in geleceğine yönelik çözüm üretmediği geçen sürede ortaya çıkmıştır."

KITAROVIC'İN AÇIKLAMALARI

Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kitaroviç is ortak basın toplantısında şunları söyledi:

Kültür-Sanatta mıutabakat zaptı imzaladık.

Hırvatistan ve Türkiye arasında çok tarihi ilişkiler bulunmaktadır.

Hırvatistan Avrupa Birliği konusunda Türkiye'yi destekleyecektir.

Bosna Hersek'e desteğimizi sürdüreceğiz.

Türkiye mülteci krizinde önemli rol oynadı.

SORU-CEVAP

"DAYTON ANLAŞMASININ GÖZDEN GEÇİRİLMESİ ŞART"

Bosna Hersek'te hükümetin kurulmasının ardından üçlü mekanizmayı çalıştırmamız ülkelerin samimiyetiyle beraber, gerek Türkiye gerek Hırvatistan tarafından, katkı sağlayacaktır.

Dayton Anlaşması'nın gözden geçirilmesi şart. Bu haliyle Bosna Hersek'in geleceğine yönelik çözüm üretmediği geçen sürede ortaya çıkmıştır.

BM'nin tekrar devreye girmesi ve tekrar güçlü bir adımın atılması gerekir diye düşünüyorum. Tüm o sıkıntılı dönemlerden sonra çok acil bir şekilde, Dayton anlaşmasının bir çözüm üretemediği ortaya çıkmıştır. Daha doğru dürüst bir ordunun oluşamaması, bunlar Bosna Hersek için bir sorundur.

"TRUMP'IN ÇEKİLME KARARINI ETKİLEMEK İÇİN YAPILMIŞ OLABİLİR"

Bu olayı DEAŞ üstlendi ama anlaşılan o ki, şu anda ABD'nin çekilme kararı etkileme anlamında düşünülebilir.

"SALDIRI SONRASI TRUMP'IN KARARININ DEĞİŞECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM"

Fakat ben Sayın Trump'ın bu noktadaki kararlılığını gördüğüm için, bu terör eylemiyle geri durmayacağını düşünüyorum. Aksi halde bu DEAŞ'ın bir zaferi olur.

"BİZ ZATEN ORADA DEAŞ'I BİTİRECEĞİZ"

Zaten biz DEAŞ'ı o topraklarda bitireceğiz. Aynı zamanda diğer terör örgütlerini de bitireceğiz.

Trump'ın Suriye'den çekilme kararını etkileme amaçlı olabilir ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan Hırvatistan
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.