Cumhurbaşkanı Erdoğan Marmaris'teki yangın bölgesinde konuştu: Ucu idama dayanıyorsa dayansın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Marmaris'teki yangın bölgesinden son durumla ilgili açıklamalar yaptı. Yangının büyük ölçüde kontrol alındığını belirten Erdoğan, yangın çıkaranlara verilen cezalar ile ilgili "Ucu idama mı dayanıyor? Olmalı" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Marmaris Değirmenyanı mevkiindeki yangın koordinasyon merkezinde açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

21 Haziran'da Marmaris'te 20.02 ile 20.10 arası başlayan yangın afetinde ilk müdahaleleri 20.10'da teşkilatımız gerçekleştirdi.

95 araç, 576 personelle müdahale gerçekleştirildi.

İlk müdahaleyle yangının çok daha büyümesi engellendi. Tüm ekiplerimize canhıraş çalışmaları nedeniyle şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum.

"UCU İDAMA MI DAYANIYOR? OLMALI"

Dalaman, Fethiye, Köyceğiz ve Seydikemer'de çıkan orman yangınları kontrol altına alındı. Yangında can kaynımız yok.

Tahliye edilen kişilerin büyük bölümü güvenli bölgelere geri dönüş yapmıştır. Toplam 344 kişiye barınma sağlandı. Toplam 467 hayvan ve 52 araç tahliyesi yapıldı. Marmaris ilçesinde yangın nedeniyle tahliye edilen hanelere nakdi yardımda bulunuldu.

Söndürme ve soğutma çalışmalarımız devam etmektedir.

Sana sorsam sen hangi kanaattesin? Ben de aynı kanaatteyim. Caydırıcı bir ceza. Ucu nereye dayanıyor, idama mı? İdam olmalı. Sultan Fatih ne diyor? Ormanlarımdan bir ağaç kesenin boynunu vururum diyor. Bu iş o kadar önemli. Canım bütün ormanları yakıyoruz. Bütün haşerat, hayvanlar bu ormanlarla yanıyor. Adam afedersin içmiş şaribüleyli vennehar, bilmem neye kızdım, onun için burayı yaktım! Ne demek, böyle saçmalık olur mu? Bu tartışmalı, bunun üzerinde etraflıca durmalıyız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Marmaris'teki yangın bölgesinde konuştu: Ucu idama dayanıyorsa dayansın ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Marmaris Yangın Orman Yangını
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.