Erdoğan: Kandil'de lider kadrodan 35'ini bitirdik!

Kahramanmaraş mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kandil'e yönelik operasyonda terör örgütünün lider kadrosundan 35 önemli ismin etkisiz hale getirildiğini söyledi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

"Kahramanmaraş sizleri gönülden selamlıyorum. 4 aylık hasretin ardından bizi Kahramanmaraş'a kavuşturan rabbime hamdediyorum. Gazilerime ülkem ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum. Kendilerine uzun ömürler sunuyorum. Bundan 9 yıl önce burada hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu kardeşimi de yad ediyorum.

MEDYA KAYDINI İYİ AL...

Şimdi birileri çıkacak, ne diyecek? Bu alana bu muhteşem topluluğa photoshop diyecekler, montaj iftirası atacaklar. Kahramanmaraş'ın şu heyecanını görmezden gelecekler. Kahramanmaraş burada montaj var mı? Medya kaydını iyi al, bu meydanda aşk var aşk.

CHP SEÇMENİNE SESLENDİ

CHP'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum icraat mı istiyorsunuz laf mı istiyorsunuz? Lafla peynir gemisi yürümez bunu böyle biliniz.

''3 KATRİLYON ONLARA AKTARDIK BE İNSAFSIZ''

Ne diyor Bay Kemal 'Engellilere, şehit yakınlarına destek verilmiyor.' 3 katrilyon onlara aktardık be insafsız ya. Rakam ortada sen nasıl inkar edersin?

''DERSHANE İŞLETMİŞ ORADAKİ GÖREVLİLERİN SİGORTA PRİMİNİ ÖDEMEMİŞ''

Son günlerde Bay Muharrem'le ilgili çıkanları duyuyorsunuz değil mi? Sosyal medyada yayınlananları duyuyorsunuz değil mi? Bunlarda her numara var mı? Adam dershane işletmiş, oradaki görevlilerin sigorta primini ödememiş. Daha ne diyeyim, bu adamlara bu ülke teslim edilebilir mi? Onun için bunlara bir Osmanlı tokadı gerekir.

''DEMİRYOLLARINDA DA ÇOK CİDDİ BİR DÖNÜŞÜM GERÇEKLEŞTİRDİK''

Biz size efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Bizden önce ülkemizin demiryolları adeta paslanmaya terk edilmişti. Biz karayollarında olduğu gibi demiryollarında da çok ciddi bir dönüşüm gerçekleştirdik.

''BAZI SAHTEKAR MEDYA GRUPLARI, ŞEHİR HASTANELERİNE GÖLGE DÜŞÜRMEK İSTİYOR''

Bazı sahtekar medya grupları, bizim bu şehir hastanelerine gölge düşürmek istiyorlar. Sizin buna gücünüz yetmez. Sizin sahtekarlığınız size kalır. Eşek ölür kalır semeri insan ölür kalır eseri. Olay bu.

''OMURGASI OLMAYAN SİYASETİN NE ÜLKEYE NE MİLLETE BİR FAYDASI YOKTUR''

Sadece görüşmek değil telefon diplomasisiyle de Kahramanmaraş, Kahramanmaraş dışında olan akrabaların hepsini de arayacak mıyız? Sevgili edeler siyaset gönül sevda aşk işidir. Siyaset belli ilkelerle değerlere yapılan yapılması gereken bir vazifedir. Omurgası olmayan siyasetin ne ülkeye ne de millete bir faydası yoktur. Türkiye'deki muhalefet açığını bir türlü kapatamadık.

''TÜRKİYE'DEKİ MUHALEFET AÇIĞINI BİR TÜRLÜ KAPATAMADIK''

AK Parti olarak 16 yıl boyunca sadece ülkemizi büyütmedik, aynı zamanda bu kokuşmuş anlayışla da mücadele ettik. Ülkemizde siyasetin kalibresini artırdık. Türkiye'deki muhalefet açığını bir türlü kapatamadık.

''BAY MUHARREM'E SORUYORUM SANDIKTAN BİRİNCİ ÇIKAMAZSAN SİYASETİ BIRAKIYOR MUSUN?''

Bay Muharrem'e soruyorum, sen şimdi açıkla, sandıktan eğer birinci çıkmazsan siyaseti bırakıyor musun, onu söyle. Seni zaten Bay Kemal başından defetmek için aday yaptı, bunu anlamıyor musun? Biz milletimizle geldik milletimizle bu yolda yürüyoruz pazar günü yine milletimizle inşallah yürüyeceğiz. Bunların terörle mücadele adına bir şey söylediğini duydunuz mu? İlk ziyaret ettiği yer Edirne'de terör örgütünün arkasında olduğu kişiyi ziyaret ediyor.

''İKİNCİ OPERASYONDA 35 ÖNEMLİ İSMİ ORADA BİTİRDİK''

Bay Muharrem 'Kandil'e bunlar gidemez' dedi. Biz Kandil'i vurduk 20 uçakla 10 tane önemli noktasını vurduk. İkinci operasyonda bunların liderler toplantısını yakaladık ve 35 tane önemli ismi orada bitirdik. Biz sizin gibi Amerika'dan gelecek telefonları beklemiyoruz. Şimdi de Menbiç'te Dışişleri Bakanım Amerika Dışişleri Bakanı ile görüşmelerini yaptılar orada bizim zırhlı taşıyıcılarımız var. Araplar Menbiç'e giriyor. Bay Kemal Bay Muharrem siz bu işlerden anlamazsınız. İki aydır sağda solda konuşuyor Bay Muharrem bolca yalan söyledi iftira attı.

''BAY MUHARREM'E SORUYORUM...''

Bay Muharrem bizim kendisine sorduğumuz soruların hiçbirisini cevaplamaya cesaret edemedi. Şimdi ben bir kez de Kahramanmaraş'tan Bay Muharrem'e soruyorum; bugüne kadar bölücü terör örgütüne dair çıkıp doğru düzgün bir laf etmedi. Konu terör olunca ya topu taca attın ya da örgütün diliyle konuştun. Biz terörün belini nasıl kırdığımızı hem örnekleriyle anlatıyor hem de Kandil'den Afrin'e, Kato'dan Cerablus'a kadar sahada bizzat gösteriyoruz. Biz terörün belini nasıl kırdığımızı hem örnekleri ile anlatıyor sahada bizzat gösteriyoruz. Çoğu üst düzey 35 teröristi etkisiz hale getirdik. (Muharrem İnce) Sen terörü, beraber miting yaptığın, oy pazarlığı yaptığın bölücü örgütün siyasi uzantılarına koltuk vererek mi çözeceksin? CHP'ye, Saadet Partisi'ne, İYİ Parti'ye, HDP'ye gönül verenlere sesleniyorum; bu ülkenin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine, dayanışmamıza oyunuzu verin.

''DEVLET YÖNETMEK BASİRET İSTER''

Devlet yönetmek basiret ister, feraset ister, sabır ve kararlılık ister. Devlet yönetmek, milletinin emanetini yere düşürmemek için dirayet ister. Devlet yönetmek, gerektiğinde kefeni giyip milletinin önüne düşecek cesaret ister."

Erdoğan: Kandil'de lider kadrodan 35'ini bitirdik! ile ilgili etiketler Kahramanmaraş canlı yayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.