Cumhurbaşkanı Erdoğan: 5 Mart'ta Putin, Macron ve Merkel ile buluşacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'in Bergama ilçesinde konuştu. İdlib krizi ile ilgili Putin, Merkel ve Macron'la telefon görüşmesi yaptığını anlatan Erdoğan, İdlib için 5 Mart'ta bu liderlerle birlikte dörtlü zirve yapacaklarını söyledi. Erdoğan, "Bir dönem PKK'lı canilerin cirit attığı bölgelerde şimdi huzur var. Suriye'de 8 bin 300 km karelik alanı DEAŞ ve PKK'lı teröristlerden temizledik. Aynı sükünet ve huzur ortamını İdlib'de de tesis edeceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları...

Bergama'nın önünde çok daha aydınlık günlerin kapıları açıldı.

Tam 40 yıldır milletimize hizmetkar olmanın şerefini yaşıyoruz. Siyasi hayatımızın hiçbir döneminde yılgınlığa kapılmadık. İnsanların inancına, kılık kıyafetine, mezhebine göre ayrım yapmadık. Herkesi bağrımıza bastık. Bizim dönemimizde Türkiye kardeşlikle büyüdü. Her alanda ülkemiz destan yazdı. Bizden önce 80 yılda yapılan hizmetlerin kat ve kat fazlasını 18 seneye sığdırmayı başardık.

Dış politikada ne olup bittiğini izliyorsunuz ve bazı gerçekleri görüyorsunuz. 40 yıl önce nasıl bir Türkiye vardı, şimdi nasıl bir Türkiye var görüyorsunuz.

Her adımı dikkatle takip edilen bir ülke haline geldik.

İnsansız hava aracı için ABD bize ne dedi? Kongreden geçiremedik dediler. Şimdi ne oldu? Biz İHA'mızı yapıyor muyuz? Biz artık tankımızı da zırhlı aracımızı da üretiyoruz. Bitmedi, şimdi onun bir daha üzerine gittik. Yakında, Akıncı devreye giriyor. Test edildi, yapıldı. Teröristleri inlerine tıkıyoruz.

Savunma Sanayi'nde yerlilik oranı yüzde 20'den 70' çıktı.

Arifiye'deki tank fabrikasını satmadık. Ortaklaşa 50 milyon dolar yatırımla yenileniyor.

Bugünkü açılışa Bay Kemal'i davet ettim, gelmedi. Üzüldüm onu da aramızda görmek isterdim.

Ekonomi ile ilgili kararlarımızı alırken de, terörle mücadele de kimseden icazet almıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz operasyonlarla bölücü terör örgütüne en ağır darbeleri indirdik. Suriye ve Irak'ta örgütü hezimete uğrattık. Bir dönem PKK'lı canilerin cirit attığı bölgelerde şimdi huzur var. Suriye'de 8 bin 300 km karelik alanı DEAŞ ve PKK'lı teröristlerden temizledik. Aynı sükünet ve huzur ortamını İdlib'de de tesis edeceğiz.

İDLİB İÇİN DÖRTLÜ ZİRVE

İdlib meselesi en az Afrin kadar, Barış Pınarı Harekatı kadar önemlidir. Kararlılığımızı Putin'e açıkça ifade ettim. Dün Merkel ve Macron'da ifade ettim. 5 Mart'ta tekrar bir araya geleceğiz.

Hiçbir ilçemiz geri kalmasın, hiçbir vatandaş kendini dışlanmış hissetmesin diye gece gündüz çalışıyoruz. Seramik fabrikasının açılışını yapacağız. Perşembe günü Özbekistan Cumhurbaşkanı'nın katılımı ile ülkemizin en büyük kütüphanesini açtık.

CHP'li belediyeler yasaklarla yolsuzluklarla gündeme gelirdi, yine bunlarla gündeme geliyorlar. Rüşvet ve yolsuzluk ile gündem oluyorlar.

Bizim eserlerimiz, ülkemize kazandırdıklarımız ortada. Laf üstüne laf değil, taş üstüne taş koymanın mücadelesindeyiz.

Bir zamanlar İzmir susuz muydu? İzmir'in sıkıntısını kim giderdi? Biz giderdik. Bergama için proje olarak 7 adet sulama tesisimiz daha var. Bekir Pakdemir bunları sürat ile bitirecek.

Bergama'da bundan böyle gondollara binilecek. Bakanlıklara talimatları verdik. Arıcılığı geliştirmek için bal ormanı kurduk.

17 köyün ulaşımını sağlayan Sinder Köyü'nü açtık.

3 projeye 2 milyon liralık hibe desteği sağlayacağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 5 Mart'ta Putin, Macron ve Merkel ile buluşacağız ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bergama belediyesi hakan koştu bergama ilçesi
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.