Erdoğan'dan Yunanistan'daki Müslümanlara yönelik kısıtlamalara tepki: Artık buna sessiz kalamayız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı Açılış Programı'nda Yunanistan'daki Müslümanlara yönelik kısıtlamalara tepki gösterdi. Erdoğan, "Yunanistan'daki kardeşlerimizin vakıfları ve malları gasp ediliyor. Ana dillerini öğrenmelerine izin verilmiyor. Artık buna sessiz kalamayız." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) 38. Toplantısı Açılış Programı'nda konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar;

Afrika'dan Asya'ya dünyanın neresinde bir zulüm varsa vebali hepimizin üzerindedir. Bizler yetimlere şefkatla davranan, fakir ve fukaranın elinden tutan bir peygamberin ümmetiyiz.

İslam ümmeti olarak bizim kardeşliğimiz, her türlü anlaşmazlığın, her türlü fikir ayrılığının üstesinden gelecek güce ve dirayete sahiptir.

Türkiye salgın döneminde elindeki imkanları tüm ihtiyaç sahipleriyle paylaşmıştır. Yerli ve milli aşımız Türkovac'ı bütün insanlığın hizmetine sunduk. Afrika halklarının yanında yer aldık.

TAHIL KORİDORU ANLAŞMASI

Rusya- Ukrayna savaşının sona erdirilmesi için ilk andan itibaren yoğun bir çaba yürüttük. Tahıl Koridoru anlaşmasını hayata geçirerek diplomasinin mümkün olduğunu gösterdik.

Tahıl anlaşmasının 19 Kasım'dan itibaren 120 gün uzatılmasıyla Afrikalı kardeşlerimizin tahıl sorunu bir nebze olsun rahatyacağına inanıyoruz.

Dünyada faizin yükseltilerek enflasyonun kontrol altına alınması çabaları şimdiye kadar bekelenen sonucu verememiştir. Avrupa hala enerji kriziyle boğuşuyor. Türkiye olarak bu süreci kontrollü şekilde yürütmüş olsak da hala bazı sıkıntılarımız var.

BATI'DA İSLAM KARŞITLIĞI KÖRÜKLENİYOR

İSEDAK sistemine dahil olmuş ülkelere teşekkür ediyor, diğer ülkeleri de davet ediyorum. Diğer İSEDAK üyelerinin de katılmasıyla ülkelerimiz arasındaki ticareti yüzde 25 seviyesine yükseltebiliriz. Son yıllarda ağırlaşan ekonomik şartlar Batılı ülkelerde İslam karşıtlığı ciddi manada körüklenmektedir. Lafa gelince demokrasi konusunda mangalda kül bırakmayanlar söz konusu Müslümanlar olunca en faşist uygulamaları devreye alıyor.

Türkiye olarak 3 buçuk milyonu aşkın Suriyeli kardeşimize ev sahipliği yaparak ve çoğu kişiye de yerinde destek göstererek görevimizi yerine getiriyoruz.

FETÖ'cü hainler bir gecede 252 kardeşimizi şehit etti. DEAŞ'lı teröristler vatandaşımızı öldürdü. Dökülen her kanda bunları silaha boğanların payı ver. Ölen her bir masumun kanı terör örgütlerini meşrulaştırmaya çalışanların eline ve yüzüne bulaşmıştır. DEAŞ'la sahada çarpışan Türkiye bu terör örgütünün kökünü kazımakta kararlıyız. siz kardeşlerimizin desteğini bekliyoruz.

Erdoğan'dan Yunanistan'daki Müslümanlara yönelik kısıtlamalara tepki: Artık buna sessiz kalamayız! ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.