Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mahmud Abbas arasında kritik görüşme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, davetine icabet eden Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Vahdettin Köşkü'nde görüştü.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daveti üzerine Türkiye'ye geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ı bugün Vahdettin Köşkü’nde kabul etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mahmud Abbas arasında gerçekleşen ve Filistin'deki insani durum ve İsrail-Filistin ihtilafındaki son gelişmelerin değerlendirildiği, ayrıca Filistinliler arası uzlaşı ile Filistin'de düzenlenmesi planlanan seçimlere ilişkin fikir alışverişinde bulunulduğu görüşme yaklaşık 1 saat 15 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mahmud Abbas arasında kritik görüşme

İletişim Başkanlığı’ndan geçtiğimiz günlerde yapılan yazılı açıklamada, “Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın davetine icabetle, 9-11 Temmuz 2021 tarihlerinde ülkemizi ziyaret edecektir. Ziyaret sırasında yapılacak görüşmelerde, ikili ilişkiler tüm boyutlarıyla gözden geçirilecek, Türkiye ile dost ve kardeş Filistin Devleti arasındaki işbirliğinin daha da geliştirilmesine yönelik olarak atılabilecek adımlar ele alınacaktır. Filistin’deki insani durum ve İsrail-Filistin ihtilafındaki son gelişmeler değerlendirilecek, Filistinliler arası uzlaşı ile Filistin’de düzenlenmesi planlanan seçimlere ilişkin fikir alışverişinde bulunulacaktır” denilmişti.

GÖRÜŞME SONRASI AÇIKLAMA

İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Filistin Devlet Başkanı Abbas arasındaki görüşme sonrası açıklama yaptı. Yapılan açıklamada "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Filistin Devlet Başkanı Abbas arasındaki görüşmede, Türkiye ile Filistin ilişkilerini güçlendirecek adımlar ve bölgesel gelişmeler ele alındı" ifadeleri kullanıldı. 

Açıklamanın devamı şöyle:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüşmesinde, İsrail'in Filistin'deki zulümlerine sessiz kalmadıklarını ve kalmayacaklarını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abbas ile görüşmede, İsrail'in işgal ve ilhak politikaları devam ettiği sürece bölgede kalıcı barış ve istikrarın tesisinin mümkün olamayacağını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin ile ikili ilişkilerin ekonomi ve ticaretten kültür, eğitim ve turizme her alanda olumlu yönde seyretmesinden memnuniyet duyduğunu ifade etti."

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mahmud Abbas arasında kritik görüşme ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı Filistin Mahmud Abbas
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.