Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fırsatçılık yapanlara göz açtırmayacağız

Kabine toplantısının ardından gündeme dair açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomideki son durumu değerlendirdi. Erdoğan, "Salgın döneminde fedakarlık yapan vatandaşlarımızın üzerine daha fazla yük binmemesi için gereken adımları atacağız. Fırsatçılık yapanlara göz açtırmayacağız. Denetim ve müeyyideleri sıkılaştırıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 saat 40 dakika süren Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın ekonomiye dair açıklamaları şöyle:

Milletimizle birlikte diplomasi, siyasetin, ekonominin dilini çözeli çok oldu. Buradan bir kez daha tekrarlıyorum, başaramayacaksınız. Ya bu devletin bağımsızlığını, büyüklüğünü kabul edeceksiniz ya da nefesinin tükenene kadar içinizdeki kibir duygularıyla nefret çukurunda debelenmeye devam edeceksiniz.

Ülkemizin güvenliği ve hedefleri için yedi düvelle mücadele ederken insanımızın ekmeği, aşı, elektrik, doğalgazın, suyunun, aracının, yakıtının, kazancının, kendisi ve ailesinin kurduğu hayalleriyle, derdiyle dertleniyoruz. Utanmadan sıkılmadan aşı yok, evine götürecek ekmeği yok diyor. Böyle bir yalan olabilir mi? Kim bunu diyen CHP'lisi İP'lisi. Bu da korkulması gereken yüceler yücesinden korkmuyor ki. Bunlar da edep haya yok.

"HER EVDE ARABA VAR, İKİNCİ EL ARABA YETİŞMİYOR"

Şu anda her evde araba var, kapıcısında araba var, şu anda ikinci el araba yetişmiyor. Bunları nasıl görmemezlikten geliyorsun. Bunu televizyon ekranlarından vatandaşa anlatır, vatandaşı kaldırabilirsiniz ama bizi kandıramazsınız. Hepsinin istatistiklerini tutuyoruz. Nerede ne oluyor, ne satılıyor bunların hepsini gayet iyi biliyoruz.

"FİYAT ARTIŞLARINA KARŞI GEREKEN TEDBİRLERİ ALIYORUZ"

Nice küresel krizin etkileriyle uğraşırken, kadınlarımızın, gençlerimizin, yaşlılarımızın, işçilerimizin, işverenimizin, garip gurebanın sesi ve nefesine sırtımızı dönmüyoruz. Terörle mücadele ile işsizlikle mücadele bizim için aynı mesabededir. Pahalılık, yoksulluğun, adaletsizliğin önüne geçmek bizim için aynı derecede mühimdir.

Hepsini birden hal yoluna koymazsak yolumuza devam edemeyiz. Bu dönemdeki talihsizliğimizi küresel kriz ile ülkemize yönelik saldırıların aynı dönemde zirve yapmış olmasıdır. Türkiye bu fiyat artışlarını halkına nispeten en az yansıtan ülkelerin başında geliyor. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin pek çoğunda durum çok daha vahimdir.

Türkiye olarak artan üretim, lojistik gücümüzle yaşanan sıkıntıları bir fırsata dönüştürme yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Yaşanan fiyat artışları, diğer sıkıntıların insanlarımızı bunaltmaması için gereken tedbirleri alıyoruz. Kamu işçi ve memurlarının ücretlerinde yaptığımız artışlarda da bu durumu dikkate alarak çıtayı yüksek tuttuk. Elektrik ve doğalgaz maliyet ve satış oranlarında devlet olarak ciddi seviyede sübvansiyon yapıyoruz.

"FIRSATÇILIK YAPANLARA GÖZ AÇTIRMAYACAĞIZ"

Sosyal yardım sistemimizi etkin şekilde işletiyoruz. Önümüzdeki dönemde bu doğrultuda atacağımız ilave adımlarımız olacak. Salgın döneminde fedakarlık yapan vatandaşlarımızın üzerine daha fazla yük binmemesi içni gereken adımları atacağız. Fırsatçılık yapanlara göz açtırmayacağız. Denetim ve müeyyideleri sıkılaştırıyoruz. 2022 bütçemizi bu anlayışla hazırladık. Yönetim olarak üzerimize düşeni yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz.

Ülkemizin bu küresel türbülansın üstesinden geleceğine inanıyoruz. Üzerimize düşenleri yapmayı sürdüreceğiz. Bu hafta sonu Roma'da yapılacak G-20 liderler zirvesi ve ardından BM İklim zirvesinde ülkemizin görüşlerini dile getirecek hem de ülkemizin önündeki fırsatları değerlendirmeye yönelik girişimlerde bulunacağız.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fırsatçılık yapanlara göz açtırmayacağız ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.