Cumhurbaşkanı Erdoğan: Elektrik faturaları yeniden düzenlenecek, aylık tüketimi 210 kilovata çıkarıyoruz

Kabine Toplantısı, Ukrayna ve Rusya arasındaki kriz ve Ermenistan ile normalleşme adımları gündemleriyle gerçekleşti. İç ve dış gelişmelerin ele alınacağı toplantıya Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlık etti. Toplantı 2 saat 15 dakika sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sona erdi. Toplantıda öncelikli gündem başlığı dış politika oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan konular şöyle:

KABİNE REVİZYONU

Gerektiğinde yeni değişiklikler yapabiliriz. Bizim için aslolan ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırmak, gençlerimize 2053 vizyonlarını hayata geçirebilecekleri büyük ve güçlü Türkiye'yi emanet etmektir.

TARIMSAL DESTEK

2022 yılında tarımsal destekleme bütçesini 3,2 milyar liralık ilaveyle 29 milyar liraya çıkardığımızın müjdesini paylaşmak istiyorum.

ENERJİ KISINTISI

Sanayi kuruluşlarına uygulanan kısmi enerji kesintisini önemli ölçüde azalttık. Yakında tümüyle kaldırıyoruz.

ELEKTRİK FATURALARI

Elektrik faturalarının iki-üç kat arttığı yönündeki şikayetler üzerine ilgili kurumlarımıza elektrik tarifelerinin yeniden düzenlenmesi talimatını verdik. En düşük tarifede günlük 5 kilovat olarak hesaplanan elektrik tüketim tutarını 7 kilovata dolayısıyla aylık tüketimi 150 kilovattan 210 kilovata çıkarıyoruz. Şubat ayında sarf edilecek elektriğin faturası, vatandaşlarımız lehine yapılacak yeni düzenlemeye uygun şekilde gelecektir.

DEZAVANTAJLI AİLELERE DESTEK

Dezavantajlı ailelerin ana sınıf ve okuluna giden çocukları için, 500 milyon liralık yeni bir destek paketini hayata geçiriyoruz.

ENGELLİ MEMUR ATAMASI

Engellilere yönelik yılın ilk memur atamasını 8 Şubat'ta yapacak, her eğitim kademesinden 2 bin 927 engelli vatandaşımızın kamuya yerleşimini sağlayacağız.

3 YENİ DESTEK PAKETİ

Kredi Garanti Fonu kefaleti ile kullandırılacak 3 yeni destek paketi ile firmalarımıza 60 milyar liralık bir kefalet limiti açıyoruz.

ORMAN YANGINLARI İLE MÜCADELE

Havaların ısınmasını beklemeden orman yangınları ile mücadeledeki altyapımızı güçlendirecek adımları atıyoruz. Yerli ve milli insansız hava aracı sayımızı 8'e, yangın söndürme uçaklarımızın sayısını 20'ye, helikopter sayımızı 55'e çıkartıyoruz.

 

MASADA HANGİ KONULAR VARDI?

Rusya ve Ukrayna arasında kriz büyürken konu Kabine Toplantısında kapsamlı bir şekilde ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ve Ukrayna arasındaki krizde kritik bir rol üstlenecek. 3 Şubat'ta Kiev'e gidecek olan Erdoğan Ukranya Cumhurbaşkanı Zelenskiy ile görüşecek.

Kritik ziyaret öncesi tansiyonun düşmesi için atılması gereken adımlar değerlendirildi. Rusya ve Ukrayna her yıl Türkiye'ye en çok yabancı turist gönderen ülkeler arasında... Olası bir savaş riskinin, ekonomiye etkileri Kabine Toplantısında masaya yatırıldı.

Dış politika başlığında bir başka gündem maddesi ise Ermenistan ile normalleşme süreci oldu. İki ülke arasında ilk toplantı 14 Ocak'ta Moskova'da yapıldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, toplantıda alınan kararları kabine ile paylaşıldı.

SALGINLA MÜCADELE

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, artan vakalara ilişkin kapsamlı bir sunum yaptı. Bilim Kurulu tavsiye kararlarını kabineyle paylaştı.

TERÖRLE MÜCADELE

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yurt içi ve sınır ötesi operasyonlar ile istihbarat raporlarını kabineyle paylaştı.

YENİ EKONOMİ MODELİ

Kabinenin önemli gündem başlıkları arasında, yeni ekonomi modelinin sahaya yansıması ve atılacak adımlar ele alındı. Ek tedbirler gözden geçirildi.

BOZDAĞ UZUN ZAMAN SONRA YENİDEN KABİNE'DE

Abdülhamit Gül'ün yerine Adalet Bakanlığı'na atanan Bekir Bozdağ uzun bir sürenin ardından ilk kez Kabine Toplantısına katıldı.

Toplantı saat 15.'te başladı. Yaklaşık 2 saat 15 dakika sürdü.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Elektrik faturaları yeniden düzenlenecek, aylık tüketimi 210 kilovata çıkarıyoruz ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya Ukrayna kabine toplantısı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.