Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomideki yeni uygulama 'Yuvam hesabını' duyurdu

AK Parti Grup Toplantısı'nda açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Yuvam hesabını' duyurdu. Erdoğan, "Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın, mavi kart sahiplerinin, bankalarda hesap açabilen yabancı ülke vatandaşlarının yararlanabileceği bu hesap dövizde yüzde 4 gelir garantisi veriyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Grup Toplantısı'nda ekonomiye dair açıklamalar yaptı. Enflasyon ve tedarikin yol açtığı sıkıntıları yakından takip ettiğini belirten Erdoğan yeni uygulamayı duyurdu. Yurt dışında yaşayan Türkleri ve yabancı ülke vatandaşlarını ilgilendiren 'Yuvam hesabını' duyuran Erdoğan, hesabın dövizde yüzde 4 gelir garantisi verdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklama şöyle:

Yakın zamanda salgın sürecinde yaptıklarımız ortadadır. Salgının sebep olan sıkıntılara kur dalgasını eklendiğinde milletimizin yanında yer aldık. Karadeniz'deki savaş ise yaşanan saldırıyı daha da derinleştirdi. Her yerde yükselen enflasyonun ve tedarikin yol açtığı sıkıntıları takip ediyoruz.

Bize düşen içinden geçtiğimiz imtihanın farkında olarak birliğimize ve beraberliğimize sarılmaktır. Biz işimize bakıyoruz. İnşası biten eserleri hizmete açıyoruz. Diğer alanlarda hazırlıkları tamamladığımız müjdeleri paylaşıyoruz.

Milletimiz için bir an olsun hizmetten, üretmekten, çalışmaktan geri durmuyoruz. Milletimizin yanında olmayı sürdürüyoruz. İmalat ve turizm sektörüne yönelik 150 milyar liralık destek paketini açıklamıştık.

YUVAM HESABI

Bugün de yeni bir uygulamayı duyurmak istiyorum. Yuvam adını verdiğimiz tasarruf hesapları bir finansal araçtır. Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın, mavi kart sahiplerinin, bankalarda hesap açabilen yabancı ülke vatandaşlarının yararlanabileceği bu hesap dövizde yüzde 4 gelir garantisi veriyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomideki yeni uygulama 'Yuvam hesabını' duyurdu ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan döviz yuvam hesabı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.