Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurmuştu, öğrencilere 5.100 TL ödemeler başladı! İşte son gün

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu ‘Başarı Teşvik Programı’ ödemeleri için beklenen duyuru geldi. Öğrenci belgesi olan kişilerin yararlanabileceği Başarı Teşvik Programı ödemelerinde ilk ödeme 5.100 TL.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ‘Başarı Teşvik Programı’ kapsamında ilk ve ortaöğretim öğrencilerinin yanı sıra lise ve üniversite öğrencilerinin de destekleneceği öğrenilmişti. Bu destek müjdesini veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ödemelerin asgari ücretin yüzde 60’ına tekabül edeceğini duyurmuştu. Yani bu yıl için 5.100 TL olan Başarı Teşvik Programı ödemelerinin detayları ortaya çıktı.

Üniversite öğrencileri için net asgari ücret düzeyinde, yani 8 bin 500 TL olan Başarı Teşvik Programı ödemeleri kapsamında gerçekleştirilecek olan ödemelerin hangi şartlarda yapılacağı ve ne zaman verileceği yavaş yavaş belli olmaya başladı. Özellikle de başarılı olan öğrencilerin maddi anlamda desteklemeyi amaçlayan Başarı Teşvik Programı kapsamındaki şartlar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ilan edildi.

MÜJDELİ HABER CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN GELMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurmuştu, öğrencilere 5.100 TL ödemeler başladı! İşte son gün

Öğrencilerin sabırsızlıkla takip ettiği Başarı Teşvik Programı’na dair ilk haber Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gelmişti. Geçtiğimiz ulusa seslenişlerin birinde Başarı Teşvik Programı’ndan bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan, program kapsamında şu açıklamaları gerçekleştirmişti:

Sosyal yardım alma hakkına sahip ailelerimize mensup, devlet okullarında okuyan ve sınıflarında dereceye giren ilk ve ortaöğretim öğrencilerimize net asgari ücretin %60’ına kadar (şu an için 5 bin 100 TL), yükseköğretim öğrencilerimize net asgari ücret kadar dönem arasında yapılacak şekilde başarı desteği vereceğiz. Ayrıca dört yıllık örgün eğitim yapan yükseköğretim kurumlarını kazanan aynı kapsamdaki öğrencilerimize aylık 100 lira destek ödemesi yapacağız.”

BAŞVURULARIN ALINACAĞI TARİH NETLEŞMEDİ

Başarı Teşvik Programı kapsamında gerçekleştirilecek olan ödemelerin detayları belli olsa da program kapsamında alınacak olan başvurulara ilişkin henüz bir açıklama gelmedi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın vereceği Başarı Teşvik Programı ödemelerinin başvurularının bu hafta içerisinde alınacağı konuşuluyordu, ancak hala bir açıklama gelmedi.

Öte yandan Başarı Teşvik Programı kapsamından yalnızca dereceye giren öğrenciler yararlanabilecek. Başarı Teşvik Programı desteği almanın başka bir şartı ise, ailenin sosyal destek programına dahil olmasına engel bir durum olmaması olacak. Yani programdan ihtiyaç sahibi hanelerin çocukları yararlanabilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurmuştu, öğrencilere 5.100 TL ödemeler başladı! İşte son gün ile ilgili etiketler Öğrenci Sosyal Yardım Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.