Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dışişleri Bakanımızı Rusya ve Ukrayna'ya gönderiyorum

Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun yarın Rusya'ya perşembe günü de Ukrayna'ya gideceğini söyledi. Polonya Cumhurbaşkanı Duda'nın yarın Türkiye'ye geleceğini söyleyen Erdoğan, "Diplomaside merkez ülke konumumuzu güçlendirdik" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Sözlerime 4 Mart'ta kabinemize katılan Tarım ve Orman Bakanımız Prof. Dr. Vahit Kirişçi'ye hoşgeldiniz diyerek başlamak istiyorum. Bölgemizdeki ve dünyadaki gelişmelerin tarım ve gıda sektörünün önemini daha da arttırdığı dönemde Vahit hocamızın çiftçilerimizin, ormancıların vizyonunu geliştirecek faaliyetlere imza atacağına inanıyorum.

Hayatın her alanında olduğu gibi Kabine'deki görevler de bayrak yarışıdır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin sağladığı hızlı ve etkin karar almak için yaptığımız 8 değişiklikle kabinemizi sürekli ve dinamik tutacak adımları attık. Dünyanın hiçbir yerinde yönetim sistemi de anayasalar da durağan değildir.

Ülkemiz gerilimlerden zarar görmeden yoluna devam etmesini büyük ölçüde yönetim sistemine borçludur. Tüm taraflarla konuşabilen bir ülkeyiz. Ülkemiz en sert küresel çalkantılardan en az kayıplarla çıkardığımız bir yerde duruyoruz.

Antalya forumu Türkiye'nin artan gücünün göstergesidir. 

ÇAVUŞOĞLU ÖNCE RUSYA'YA SONRA UKRAYNA'YA GİDECEK

Dışişleri Bakanımızı bugün Rusya'ya gönderiyorum. Yarın Moskova'da temaslarda bulunacak, perşembe günü de Ukrayna'ya geçecek. Yarın Polonya Cumhurbaşkanı Duda ile buluşacağız ve kendisini burada misafir edeceğiz.

Ukrayna krizi gösterdi ki Türkiye'nin siyasi, ekonomik, askeri alanlarda güçlü olması bir mecburiyettir. Kendi uçağımızı, kendi silahımızı, kendi otomobilimizi geliştirmemizi engelleyen zihniyete müsaade etmeyeceğiz.

Eğitim ve sağlık her zaman olduğu gibi bugün de önceliklerimizin en başında yer almaktadır. Dün 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle bir araya geldiğimiz sağlık çalışanlarına uzun süredir bekledikleri müjdeleri verdik.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM DAHA DA YAYGINLAŞIYOR

Eğitimde de sıra okul öncesi eğitimin yaygınlaşmasına geldi. 3 bin yeni anaokulunu ve 40 bin yeni anasınıfını hizmete almayı hedefliyoruz.

ÇİFTÇİLERE MÜJDE

Sulamada güneşten elde edilen enerjinin payını artırmayı hedefliyoruz. 830 bin hektar alanın daha modern sistemlerle sulanmasını temin ederek, üreticilerimize yıllık yaklaşık 41 milyar lira gelir artışı sağlayacağız. 

Hazine faiz destekli kredilerin üst limitini yükseltiyoruz. Çiftçilerin finansmana ulaşmasını kolaylaştıracağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dışişleri Bakanımızı Rusya ve Ukrayna'ya gönderiyorum ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.