Cumhurbaşkanı Erdoğan: Devletimiz tüm imkanlarıyla vatandaşının yanında

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir, Gambiya ve Senegal'i ziyaret edecek. Yolculuk öncesi Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, Elazığ depremiyle ilgili açıklamalarda bulundu. "31 vatandaşımız hayatını kaybetti, 1607 vatandaşımız da yaralandı" diyen Erdoğan, sosyal medyadaki provokatörlere de sert tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Önceki gece 20:55'te yaşadığımız deprem için bölge halkına geçmiş olsun dileklerimi ifade etmek istiyorum. Yerin 7 km derinliğinde meydana gelen depremde 31 vatandaşımız hayatını kaybetti, 1607 vatandaşımız da yaralandı. Enkaz altından kurtarılanların sayısı da 45'tir.

Devletimiz deprem anından itibaren tüm kurumları ve imkanları ile vatandaşların yanına koşmuştur. Her türlü personel, araç, gereç, teçhizat deprem bölgesine ulaştırılmıştır.

Dün Elazığ ve Malatya'ya itikal ederek yapılan çalışmaları yerinde inceledik. Kış günü evleri yıkılan vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için her türlü çabayı gösteriyoruz.

Dünyadaki dost ve kardeş ülkelerden de pek çok dayanışma mesajları aldık. 36 saattir büyük fedakarlıkla insanlarımıza yardım eden AFAD, Kızılay, TSK, Jandarma, tüm kamu görevlilerine teşekkür ediyorum.

"DEVLETİMİZ VATANDAŞLARIMIZIN YANINDADIR"

Devletimiz deprem anından itibaren vatandaşlarımızın yanına koşmuştur. Devletimiz tüm imkânları ile vatandaşlarımızın yanındadır. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması için her türlü çabayı gösteriyoruz. Türkiye bu büyük felaketin yaralarını birlik, beraberlik ve kenetlenme içinde sarmaya başlamıştır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Devletimiz tüm imkanlarıyla vatandaşının yanında

"AFRİKA ÜLKELERİ İLE İLİŞKİLERİMİZİ YOĞUNLAŞTIRMAKTA KARARLIYIZ"

Afrika turumuzun ilk durağı olan Cezayir'le 5 asra dayalı tarihe sahibiz. Cezayir geride bıraktığımız yıl zorlu bir süreci başarıyla atlattı.

İş forumu düzenleyeceğiz. Bölgemizdeki güncel gelişmelere ilişkin fikir teatisinde bulunacağız.

Pazartesi günü Gambiya'yı ziyaret edeceğiz. Ülkemizden cumhurbaşkanı düzeyinde yapılacak ilk resmi ziyaret olması açısından ayrı bir önem arz ediyor.

'ÜLKELERİMİZ ARASINDAKİ İLİŞKİLER TARİHİNİN ADETA ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR'

Gambiya Afrika'da FETÖ okulunu ilk kapatan ülke olması hasebiyle ayrı bir öneme sahiptir. Gambiya'nın ardından aynı günün akşamı Senegal'e geçeceğiz. Senegal ile ilişkilerimizi daha da güçlendirmek amacındayız.

Ülkelerimiz arasındaki ilişkiler tarihinin adeta altın çağını yaşıyor. 27 Afrika ülkesini ziyaret ettik. İlk defa gideceğimiz Gambiya ile bu sayıyı 28'e yükselteceğiz.

TİKA başta olmak üzere Maarif Vakfı, Türk Kızılay'ı gibi ülkemizin yüz akı gibi kurumlarla Afrika halkına destek vermeye devam ediyoruz. Karşılıklı saygı, eşitlik, kazan kazan temelinde Türkiye - Afrika ilişkileri her geçen gün güçleniyor.

Her zaman dediğimiz gibi Gitmediğin yer senin değildir… Tüm ülkelerle bağlarımızı tahkim edeceğiz.

Afrika ülkeleri ile ilişkilerimizi yoğunlaştırmakta kararlıyız.

SORU-CEVAP KISMI

(Elazığ'daki depremde hasar tespit çalışmaları)

Hasar tespiti yapıp süratle buralardaki yeniden inşa çalışmalarına başlayacağız. Yıkılması gerekenler varsa onları da yıkmak durumundayız. Artçı sarsıntılar devam ediyor. Malatya'da bunu yaşadık. 5,1 sarsıntıya bizzat orada şahit olduk. Gecikemeyiz. Böyle bir lüksümüz yok. Bakanlarımız oradalar. Tüm ekipleriyle beraber hasar tespit çalışmalarını belirliyorlar.

(Sosyal medyada deprem provokasyonu)

Depremi siyasi istismar vesilesi yapan, millet can derdindeyken mal derdinde olup fırsat devşirmeye çalışan ve karalama kampanyası yürütenler var. Sosyal medyada aldığımız insanı tahrik eden bazı mesajlar var ki onlar çok çok beter, ahlaksızca. 20 yıldır bu hükümet depreme ne yapmış diyecek kadar... Ama Bingöl ve Van depremlerinden sonra biz bölgeyi yeniden inşa ettik. Depremi durdurma şansımız var mı? Bunu dünyanın hiçbir ülkenin yapması mümkün değil.

Umutların kesildiği yerlerden insanlar çıkarıldı. Bin 503 kişi hastanelerden taburcu edildi. 104 kişinin tedavisi devam ediyor.

Hafter darbecidir. Hafter'e verilen desteği Merkel'e de söyledim. 'Şımartıyorsunuz' dedim. Hafter ne Moskova'da ne de Berlin'de sürece uydu. Böyle birinden ateşkes konusunda merhamet beklenmez.

İdlib'de maalesef rejim ihanetini devam ettiriyor. Sivil halkı öldürüyor. Rejimin duyarsızlığını görmemek mümkün değil.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Devletimiz tüm imkanlarıyla vatandaşının yanında ile ilgili etiketler Elazığ Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem Cezayir Havalimanı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.