Cumhurbaşkanı Erdoğan: Demek ki daha siyaseti öğrenememiş!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Gençlik Sarayı’nda anlaşmaların imza törenine katıldı. Konuşmasında Karabağ'ı devlet olarak tanıyan Fransa'ya yüklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunu Paşinyan bile kabul etmiyor. Sen Macron olarak böyle bir şey getirip Meclis'inden geçirmeye çalışıyorsun. Demek ki daha siyaseti öğrenememiş." dedi. Aliyev ise konuşmasında Bayraktar SİHA'ların Azerbaycan zaferindeki önemine işaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ikili görüşmenin ardından anlaşmalar imzalandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

44 günlük savaş sonrasında ortaya çıkan netice Azerbaycandaki kardeşlerimiz gibi, Türkiye'deki kardeşlerini de sevindirmiştir. Buna özellikle de yazılı-görsel medyanın büyük kısmı katıldı ve bu zaferi beraber, sürekli olarak kutladılar, mesajlarını da bu istikamette verdiler.

"ANCAK COŞKU BÖYLE OLURDU"

Bugün bu törenlere biz kardeşimin de davetiyle geldik. Caddedeki o heyecanı gördüğümüz zaman böyle bir zaferin neticesinde ancak coşku böyle olurdu, bunu gördük.

KARABAĞ'DA 30 SENE BU ÇİLE NEDEN ÇEKTİRİLDİ?

Ortada şu anda bugün etraflıca kardeşimle görüştük. Karabağ niçin bugüne kadar sürüncemede kaldı? Neden 30 sene Karabağ'da bu çile çektirildi? MİNSK üçlüsü denilen bu üçlünün işi neydi? Bunlar dünyanın en güçlü ülkeleriydi. Neden bu oyalandı? Neden neticelendirilmedi? Neticiye kavuşturamazlar mıydı acaba? Kavuşturabilirlerdi.

Fakat daha sonra çok daha olumlu mesajlar gelmeye başladı. Bunların başında da Fransa. Devamlı gardaşımı arııyordu, ondan neticeler elde etmeye çalışıyordu. Zaman zaman bize de ulaşmak istiyordu ama doğrusu dönmedik. 

ADIM ATTIKTAN SONRA İŞ YÜRÜMEYE BAŞLADI

Biliyordu ki dert başkaydı. Bunu da özellikle kardeşlerimiz 'göbeğimizi kesceğiz' dediler, adımı attılar. Adımı attıktan sonra da iş yürümeye başladı.

PUTİN DE BUNU KABULLENDİ

Platform konusunu ben de önemsiyorum. Gerekirse 6'lı bir platform da oluşturabiliriz dedi. Sayın Putin de bunu kabullendi. Rusya-Türkiye-Azerbaycan-İran-Gürcistan eğer kabullenir uyarlarsa, Ermenistan da bu platformda yer alabilir. 6'lı platform ile bölgesel barışı tesis edelim dediler.

Bugün de kardeşime söyledim; eğer bu konuda olumlu adım atılırsa biz de kapalı kapılarımızı açarız. Kapılarımızı Ermenistan'a kapatalım diye bir derdimiz yok. Ermenistan halkına da bir kinimiz yok. Sıkıntımız Ermenistan yönetimiyledir. Benim ülkemde yüz bin Ermeni vatandaşımız var.

MACRON'A TEPKİ: SİYASETİ ÖĞRENEMEMİŞ

Maksat özellikle barışı egemen kılalım. Liderlikler çok önemli burada. Kalkıp da Karabağ'ı kendi meclisinden geçirdiğin bir kararla 'Burası artık devlettir. Ve biz burayı tanıdık.' deme hakkına sahip değilsin. Bunu Paşinyan bile kabul etmiyor. Sen Macron olarak böyle bir şey getirip Meclis'inden geçirmeye çalışıyorsun. Demek ki daha siyaseti öğrenememiş. Devlet yönetimini de öğrenememiş. Nerede ne nasıl olur bunu da bilmiyor. Yarın bana kızacak, belki bu akşam kızacak. Öyle de olsa biz hakkı söylemek zorundayız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Demek ki daha siyaseti öğrenememiş!

ERDOĞAN'IN TÜRKİYE'Sİ, DÜNYAYA BAĞIMSIZLIK, MERTLİK VE CESARET ÖRNEĞİDİR

İşte Aliyev'in açıklamalarından öne çıkanlar: 

Azerbaycan tek değil, Azerbaycan hak davasına çıkmıştır, ve Türkiye Azerbaycan'nın yanındadır. Azerbaycan davasında haklıdır. Dünyada Türkiye ve Azerbaycan kadar birbirine bağlı olan birbirinin her zaman yanında olan ikinci bir ülke yoktur. Türkiye ve Azerbaycan dünya çapında bağımsız siyaset yürüten ülkelerdir. Dünyanın bir çok ülkelerinde Türkiye hakkı adaleti koruyor, müdafaa ediyor. Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'si, dünyaya bağımsızlık, mertlik ve cesaret örneğidir

Vatan muharebesinde Türk savunma sanayisinin ürünü meşhur Bayraktar, büyük değişikliğe sebep oldu. Zaferimizde müstesna rol oynadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Demek ki daha siyaseti öğrenememiş! ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan Türkiye aliyev
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.