Cumhurbaşkanı Erdoğan bu kez Sincar'ı işaret etti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cuma namazı çıkışı basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdoğan Sincar'a yönelik operasyon gerçekleştirileceği iddialarına ilişkin, "Bunun için bir takvim, tarih verecek değiliz. Biliyorsunuz benim hep söylediğim bir şey var, 'Bir gece ansızın gelebiliriz'" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Erdoğan'ın cevaplandırdığı sorular koronavirüs aşıları, kısıtlamalar, erken seçim ve sincar operasyonuna ilişkin oldu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar;

YENİ AŞILAR GELİYOR

Aşılarımızda süreç devam ediyor. 10 milyon doz aşı bu hafta gelebilir.

RESTORANLARLA İLGİLİ KISITLAMALAR KALDIRILACAK MI?

Restoran işletmecilerine ilişkin kısıtlamalarla ilgili konuyu kabine toplantımızda yeniden ele alacağız. Her ne kadar sıkı tutacağız dense de maalesef sıkı tutulmuyor. Başarılı süreci yeniden başa döndürmek istemiyoruz. O nedenle veriler önümüze bir gelsin. Buna göre değerlendirmemizi yapıp uygun ise adımları atarız.

ERKEN SEÇİM OLACAK MI?

Seçimlerle ilgili takvim Haziran 2023'tür. Bu tarihten daha erken seçim falan söz konusu değildir. Bu erken seçim yaygaraları demokrasi düşüncesi oturmamış olanların hayalleridir.Cumhur ittifakı olarak kesinleşmiş bir tarih vardır ve bu da Haziran 2023'tür.

SİNCAR'A OPERASYON VAR MI?

Ortak operasyon vs. bunlarla ilgili biz her zaman olabilir diyoruz biliyorsunuz. Ama bunun için bir takvim, tarih verecek değiliz. Biliyorsunuz benim hep söylediğim bir şey var "Bir gece ansızın gelebiliriz"

"ÇOK FAZLA TAHAMMÜLÜMÜZ YOK"

Erdoğan, PKK'nın Sincar'daki faaliyetlerine ilişkin, "Gereğini Sincar’da biz yaparız. Çünkü Sincar’a bizim öyle çok fazla tahammülümüz yok. 60-70 km mesafede, bu kadar yakın olup terör örgütlerinin girip çıkmalarının olduğu bir bölge... Bütün mesele o bölgeden bize yapılabilecek her türlü tacize karşı Türkiye gereğini her an yapacaktır." ifadelerini kullanmıştı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu kez Sincar'ı işaret etti! ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı erken seçim korona tedbirleri sincar restoran
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.