Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu adaletsiz sistemin devam etmesi mümkün değil!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde 35. İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) Toplantısı Açılış Töreni'nde konuştu. "BMGK daimi üyeleri arasında bir tane Müslüman olan ülke yok." diyen Erdoğan, "Bu adaletsiz sistemin devam etmesi mümkün değil." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları:

İSEDAK Başkanı sıfatıyla güzel İstanbul'umuza hoş geldiniz diyorum. Buradan sizlerin aracılığı ile dünyanın dört bir yanındaki kardeşlerimize en derin muhabbetlerimi gönderiyorum. Şairlerin gönül odunu harlayan, bugün ise işgal altında inleyen Kudüs'ü selamlıyorum. Filistinli yiğitlere selamlarımı gönderiyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu adaletsiz sistemin devam etmesi mümkün değil!

ARNAVUTLUK'TA DEPREM

Deprem haberini aldıktan sonra Arnavutluk Başbakanı ile dün iki kez telefonla görüştük. Bugün toplantımızı kendisiyle paylaştım. Geçmiş olsun dileklerimizi ilettim. Gece yaptığım görüşmede ölü sayısı 26, yaralı sayısı 600 civarındaydı.

Bütün bu yıkılan binalarla alakalı Arnavutluk'un yanında yer almamız inanıyorum ki biz özellikle İslam Kalkınma Teşkilatı'mızın da görevi olsa gerek bu adımı atmakta fayda var diye düşünüyorum. Kargo uçaklarımızı Kızılay'ı ve AFAD'ı Arnavutluk'a göndermiş bulunuyoruz. Yardım TIR'larının da gün içerisinde Arnavutluk'a ulaşacağını umuyorum.

Arnavutluk'un yanında yer almamız hepimizin görevi, tüm katılımcılar her yardımı yapacaktır. Ben bu buradan tüm İslam dünyasını yardıma çağırıyorum.

İSLAM ÜLKERİNİN DURUM

İslam ülkeleri olarak dünya nüfusunun yüzde 24'üne sahipken küresel ticaretin yüzde 9,7'lik kısmını temsil ediyoruz. İslam alemi terörden iç çatışmalara kadar birçok şeyle meşgul ediliyor. Adında İslam olan taşeron terör örgütlerinin katlettiği yine Müslümanlar'dır. İslam aleminin kendi geleceği üzerinde özgürce karar alma ve uygulama hakkı yoktur. Müslümanlara karşı yaşanan çifte standartlarda Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi gibi örgütlerin çok büyük etkisi vardır.

"5 TANESİNİN İÇİNDE BİR TANE MÜSLÜMAN ÜLKE YOKTUR"

Günümüz dünyasında maalesef Müslüman kanı Müslüman canı hayatı kadar ucuz bir meta yoktur. Varil bombaları altında can veren 1 milyon Suriyeli kardeşimiz birilerinin gözünde sadece istatistikten ibarettir.

İslam aleminin kendi geleceği üzerinde özgürce karar alma ve uygulama kararı yoktur. Dikkat ederseniz. Birleşmiş Milletler Güvenlik konseyi daimi üyelerinden 5 tanesinin içinde bir tane Müslüman ülke yoktur. Bu adaletsiz sistemin devam etmesi mümkün değildir. Her şey bu 5 daimi üyenin hatta 1 tanesinin dudaklarının arasında onlar ne derse o. Dünya beşten büyüktür çağrımızın gerisinde işte bu gerçekler vardır.

BM GÜVENLİK KONSEYİ YENİDEN YAPILANDIRILMALI

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin yapısının dünya nüfusunun coğrafi ve dini yapısı göz önüne alınarak yeniden yapılandırılması çağrısında bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu adaletsiz sistemin devam etmesi mümkün değil! ile ilgili etiketler İstanbul İslam Cumhurbaşkanı Erdoğan Müslüman bmgk
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.