Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi eylülde faaliyete başlıyor

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde yer alan Çamlıca tepesindeki antenleri tek bir yapıda toplayan TV-Radyo Kulesi, önümüzdeki günlerde hizmete girecek. Yayınların kuleden 10 Eylül'den itibaren yapılmaya başlanmasıyla Çamlıca mevkisindeki antenler kaldırılacak.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) yetkililerinden edinilen bilgiye göre, İstanbul'un Üsküdar ilçesi Çamlıca tepesinde dağınık halde bulunan radyo ve televizyon vericilerinin tek bir noktada toplanarak görüntü kirliliğinin önüne geçilmesi amacıyla yapımı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen, yayın faaliyetleri RTÜK tarafından yürütülen Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nde son aşamaya gelindi.

EYLÜL AYINDA HİZMETE BAŞLIYOR

Çamlıca Tepesi'ndeki onlarca radyo ve televizyon vericisinin kaldırılması amacıyla Mart 2016'da çalışmalarına başlanan kulenin eylül ayında hizmete alınması planlanıyor.

Kuleden bugün başlayacak test yayınları, İstanbul il merkezine yönelik radyo yayını yapma hakkı bulunan kuruluşların tamamının yayınlarının iletileceği şekilde yapılacak. Test yayınları, salı günü 06.00'ya kadar sürecek.

Kulenin faaliyetleri, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu teknik uzmanlarınca da yerinde takip edilecek.

Kule AŞ ile sözleşme süreçlerinin tamamlanması, 1-10 Eylül 2020 tarihlerinde geçiş test ve deneme yayınlarına yönelik çok taraflı çalışmaların yürütülmesi ve 10 Eylül 2020 tarihinden itibaren yayınların Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nden yapılmaya başlanması ile Çamlıca mevkisinde bulunan diğer kulelerin kaldırılması süreci başlayacak.

Medya hizmet sağlayıcı kuruluşlara RTÜK tarafından gerekli bilgilendirmeler de yapıldı.

(AA)

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi eylülde faaliyete başlıyor ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan Çamlıca Kulesi Eylül RTÜK Üsküdar İstanbul denetim faaliyet çamlıca
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.