Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz varil bombaları altında inleyen insanları asla o varil bombalarına teslim etmeyiz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2. İstanbul Uluslararası Ombudsmanlık Konferansı'nda konuştu. Mültecilere en büyük desteği Türkiye'nin verdiğini belirten Erdoğan, "Biz varil bombaları altında inleyen insanları asla o varil bombalarına teslim etmeyiz" dedi.

2. İstanbul Uluslararası Ombudsmanlık Konferansı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Birileri petrol paylaşımının içinde. Bizim önümüze de bunu getirdiler. 'Bizim derdimiz petrol değil' dedik, bizim derdimiz insandır. Biz varil bombaları altında inleyen insanları asla o varil bombalarına teslim etmeyiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

İnsan merkezli olmayan her yapının yıkılmaya mahkum olduğunu unutmuyoruz. Halkının sahip çıktığı bir ülkeyi hiçbir gücün ve etkinin yıkabilmesi mümkün değildir.

Bugünün dünyasında vatandaşıyla güçlü bağlar tesis edemeyen devletlerin iç ve dış müdahalelere karşı çok daha korunmasız kaldığını görüyoruz.

Kendi insanının sesine kulak vermeyen, sıkıntılarına çözüm yolu aramayan, tam tersine itirazları hoyratça bastırmaya çalışan devletler çok büyük acılar ve yıkımlarla karşılaşabiliyor.

"TERÖRE VE EKONOMİK SALDIRILARA RAĞMEN GÜCÜMÜZÜ SÜREKLİ ARTTIRMAYI BAŞARDIK"

Yıllardır terör örgütlerinin saldırılarından ekonomik tuzaklara kadar pek çok tehditle yüzleşmemize rağmen dimdik ayakta kalmayı ve gücümüzü sürekli arttırmayı başardık.

Türkiye bölgesinde süren insani krizlerin faturasını ödeyen bir devlettir.

"2053 VE 2071 VİZYONLARIMIZIN EN ÖNEMLİSİ"

Kamu imkanlarını belirli güç odaklarının tekelinden çıkarıp milletimizin emrine verdikçe içeride ve dışarıda çok güçlü adımlarla yolumuza devam etmeye başladık.

Önümüzdeki dönemde de bu adımları atmayı sürdüreceğiz. 2053 ve 2071 vizyonlarımızın en önemli vizyonlarından bir tanesi de işte bu sağlam altyapı olacaktır.

Yaptıkları sorgulanmayan devlet yönetimi artık geride kalmıştır. Bunun yerine hukuka, insan haklarına dayalı, şeffaf ve güvenilir devlet yönetimi genel kabul haline gelmiştir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz varil bombaları altında inleyen insanları asla o varil bombalarına teslim etmeyiz!

"70 YILLIK ÇOK PARTİLİ DEMOKRASİ TECRÜBEMİZ VAR"

Güvenlik sorunlarını çözmüş refah düzeyini yükseltmiş bir ülke çok yüksek standartlar ortaya koyabilir. İnsan haklarında en ileri gözüken bazı ülkelerin nasıl süratle despotlaşabildiklerini görüyoruz. 70 yıllık çok partili demokrasi tecrübemiz var. Hukuk külliyatımızda bireyi önceleyen bir birikime sahibiz.

"MÜLTECİLERE EN BÜYÜK DESTEĞİ VEREN ÜLKE TÜRKİYE'DİR"

Türkiye şu anda 4 milyon mülteciye ev sahipliği yapan bir ülkedir. AB bize şu ana kadar STK'lar vasıtasıyla 3 milyar avro destek sağlamıştır. Dünyanın en güçlüler çıkıp ne diyor biz bir numarayız diyor hayır siz bir numara değilsiniz. Dünyada az gelişmiş ülkelere veya mültecilere en büyük desteği veren ülke Türkiye'dir. Bunu OECD rakamları da söylüyor, ben demiyorum..

"BİZİM DERDİMİZ İNSANDIR"

Birileri petrol paylaşımının içinde. Bizim önümüze de bunu getirdiler. 'Bizim derdimiz petrol değil' dedik, bizim derdimiz insandır. Biz varil bombaları altında inleyen insanları asla o varil bombalarına teslim etmeyiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz varil bombaları altında inleyen insanları asla o varil bombalarına teslim etmeyiz! ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Cumhurbaşkanı Mülteci
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.