Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ayasofya'ya selam, İstanbul'un fethine hediyedir

Dört yıl önce temeli atılan ve 2 bin 250 kişinin aynı anda ibadet edebileceği Taksim Camii, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı törenle açıldı. Erdoğan, kılınan ilk namazının ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Taksim Camisi'ni bir süre önce yeniden ibadete açtığımız Ayasofya Cami-i Kebir'e verilen bir selam, İstanbul'un fethinin 568. yıl dönümüne bir hediye olarak görüyorum." dedi.

Taksim Camii kılınan ilk cuma namazı ile ibadete açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazını kıldıktan sonra açılış töreninde Taksim Meydanı'nı dolduran vatandaşlara seslendi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Taksim Camii'mizin alemi İslam için hayırlı olmasını diliyorum. Bu caminin yapılmasında emeği geçen Sur Yapı'nın sahipleri ile tüm çalışanları tebrik ediyorum. Altan Bey az önce biz buranın çocuğuyuz dedi. Biz de buralarda az dolaşmadık. Taksim'de cami yerine mescid bile yoktu. Cami yapımına müsaade yoktu. Adeta kümes gibi bir yerde müminler gazete üzerinde namazlarını kılıyorlardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ayasofya'ya selam, İstanbul'un fethine hediyedir

"İSTANBUL'UN FETHİNİN 568.YILDÖNÜMÜNE HEDİYEDİR"

Camimiz İstanbul'un sembolleri arasında seçkin yerini elhamdülillah şimdiden almıştır. Taksim Camii; kitap okuma, dinlenme, sergi alanları ve dijital kütüphanesi ile en önemli sanat merkezlerinde de biri olacaktır. 4 bin kişinin aynı anda namaz kılabileceği camimizde kullanılan tüm malzemeler titizlikle seçilmiştir. Taksim Camii'ni, Ayasofya'ya selam, İstanbul'un fethinin 568. yıldönümüne bir hediye olarak görüyorum. Fatih Sultan Mehmed Han'ı da buradan hürmet ve rahmetle anıyorum.

"2013'TE BU CAMİYİ YAPMAK İSTEDİĞİMİZDE GEZİ OLAYLARINI KARŞIMIZDA BULDUK"

İBB Başkanlığı'na seçildiğimde milletimize verdiğim sözlerden biri de bu caminin inşaatını gerçekleştirmekti. 28 Şubat ve sonrasındaki gelişmeler nedeniyle hayata geçiremedik. 2013 yılında harekete geçtiğimizde ise karşımızda Gezi olaylarını bulduk. O teröristlerin karşımıza dikildiği an. 15 Temmuz sonrası hiçbir şeyin engel olamayacağını gördük. Bugün camimizi salavatlarla, dualarla açtık.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ayasofya'ya selam, İstanbul'un fethine hediyedir - Resim : 2

"BARBAROS MEYDANINDA BARBAROS HAYRETTİN PAŞA CAMİİ'Nİ İNŞA EDİYORUZ"

Barbaros Bulvarı üzerinde Barbaros Hayrettin Paşa Camii'ni inşa ediyoruz. Orası da adeta bir mabedsiz bölgedir. Orayı da mabedsiz olmaktan çıkarıp, ibadet edilecek bir yeri hayata geçireceğiz.

Yalan ile, fitne ile milletimizin kardeşliğini bozamayanlar camilerimizi de hedef almışlardır. Milletimizin canı pahasına koruduğu, gözünden bile sakındığı vatanını parçalamak isteyenlerin sonu yine hüsran olacaktır. Ezanlarımızı susturmaya, bayrağımızı indirmeye kimsenin gücü yetmeyecektir.

"MAZLUM İLE ZALİMİN SAVAŞI EBEDİYEN SÜRECEKTİR"

Ülkemizi yeni bir İstiklal Harbi ile karşı karşıya bırakan saldırıların hepsini hamdolsun savuşturmayı başardık. Bozguna uğrattığımız her atağın yerini yenisi alacaktır. Mazlum ile zalimin savaşı ebediyen sürecektir. Bizim görevimiz mazlumun yanında zalimin karşısında yer almaktır. Bunun karşısında bir fatura bizim karşımıza konuyor, onu da göze alacağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ayasofya'ya selam, İstanbul'un fethine hediyedir - Resim : 3

"150 YILLIK HAYALE KAVUŞTUK"

Buradan, Taksim Camii'nden yankılanan sesin, insanlık düşmanları emperyalistler ve teröristleri rahatsız ettiğinden şüpheniz olmasın. Büyük ve güçlü Türkiye'nin doğuşunun işaret taşlarından biridir. Milletimiz 150 yıllık hayaline bugün kavuştu.

Elmas ailesini şahsım, milletim adına tebrik ediyorum. Tüm kardeşlerimden Allah razı olsun diyorum Burada yapılacak ibadetlerin Hakk katında kabul olmasını niyaz ediyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ayasofya'ya selam, İstanbul'un fethine hediyedir ile ilgili etiketler Taksim Taksim Camii Cumhurbaşkanı Erdoğan cuma namazı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.