Erdoğan: Sabahın ilk ışıklarına kadar uyumadım

"Ayasofya'nın 86 yıl sonra ibadete açılmasına vesile olan lider" olarak tarihe bir kez daha adını yazdıran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan o karar sonrası yaşadığı duygu yoğunluğunu ilk kez anlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarihe geçen ulusa sesleniş konuşması ve sonrası için, "Sabahın ilk ışıklarına kadar uyumadım" yorumu yaptı.

Danıştay 10. Dairesi'nin verdiği karar ile Fatih Sultan Mehmet'in emaneti Ayasofya, 86 yıl sonra cami statüsünü yeniden kazanarak Müslümanlar için ibadete açıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay kararının ardından “ulusa sesleniş” konuşması yaparak Ayasofya’yı 24 Temmuz Cuma günü ibadete açmayı planladıklarını duyurdu.

Erdoğan tarihe geçen konuşmasında "bağımsızlık" vurgusu yaparak şu ifadeleri kullandı;

"Ayasofya'nın ibadete açılıyor olması, ülkemizin egemenlik hakkı kullanımından ibarettir. Türkiye Cumhuriyeti'nin bayrağı neyse, başkenti neyse, ezanı neyse, dili neyse, sınırları neyse, 81 vilayeti neyse, Ayasofya'nın vakfiyesine uygun şekilde camiye dönüştürülmesi hakkı da odur. Bu konuda, görüş belirtmenin ötesindeki her türlü tavrı ve ifadeyi, bağımsızlığımızın ihlali olarak kabul ederiz."

ERDOĞAN O KARAR SONRASI DUYGU YOĞUNLUĞUNU İLK KEZ DİLE GETİRDİ...

Ayasofya'nın cami olarak ibadete açılma kararı vatandaşlar arasında büyük sevinçle karşılanırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da o tarihi günle ilgili duygu ve düşüncelerini ilk kez paylaştı.

Erdoğan: Sabahın ilk ışıklarına kadar uyumadım

SuperHaber'in kurucusu gazeteci Cengiz Er konuyla ilgili tebriklerini iletmek üzere görüştüğü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine, o tarihi gecede "Sabahın ilk ışıklarına kadar uyumadım" dediğini aktardı.

Cengiz Er görüşmeye ilişkin sosyal medyada paylaştığı mesajında şu ifadeleri kullandı;

"Sayın Cumhurbaşkanımla konuştum ve ailemizin büyüğü olarak o tarihi Ayasofya nutku için tebrik ettim.
Bir de gazeteci sorusu sordum tabii...
O gece nasıl uyudunuz?
'Sabahın ilk ışıklarına kadar uyumadım' dedi.
Nasıl uyusun ki... Kime nasip olur böyle bir şey?"

Erdoğan: Sabahın ilk ışıklarına kadar uyumadım - Resim : 2


Erdoğan: Sabahın ilk ışıklarına kadar uyumadım ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cengiz Er Ayasofya Danıştay
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.