Erdoğan Atina’nın planını bozdu… ‘Yunanistan’ın büyük bir provokasyon hazırlığı vardı!’

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir, SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sorularını canlı yayında yanıtladı...

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir’in SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sıcak gündeme ilişkin sorularını cevapladığı ‘Metehan Demir ile Gündem’in yeni bölümünde, Ege'de Türkiye - Yunanistan arasında yükselen tansiyon ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Efes-2022 Tatbikatı'nda Yunanistan'a verdiği çok sert mesajlar, Mevlüt Çavuşoğlu - Sergey Lavrov görüşmesinin sonuçları ve Türkiye'nin Suriye planındaki son durum masaya yatırıldı.

"DÖVİZ KURLARIYLA İLGİLİ BİR ŞEY YAPILMASI LAZIM"

Metehan Demir, "Dolar ve euronun yükselmesinin durdurulması lazım. Hayat pahalılığı, enflasyon artışı buna bağlı. Döviz kurlarıyla ilgili bir şey yapılması lazım.

"YUNANİSTAN PROVOKATİF GİRİŞİM HAZIRLIĞI YAPIYORDU, TÜRKİYE HAMLE YAARAK ELLERİNDE PATLATTI"

Diplomatik sıcak takip bölümündeyiz, sıcak bir çatışma olacağını sanmıyorum. Yunanistan kısa bir süre içinde önemli bir provokatif girişim hazırlığı yapıyordu, Türkiye hamle yaparak ellerinde patlattı. Bardağı taşıran son damla, Yunanistan'ın her adasını Türkiye'ye saldırı yapacak askeri bir güç haline getirmesi oldu, bütün adalarını saldırı merkezi olarak kullanmayı planlıyor. Yunanistan İyon Denizi'nde Ege'de yapabilecekleri şeylerin tatbikatlarını gerçekleştiriyor. İleride Türkiye'nin tansiyonuna bakılarak bunlar gündeme getirilecek. Tansiyon yükselecek. Bilerek provoke ediyorlar. Böyle böyle başlayarak bombayı patlatacaklardı. Türkiye artık Yunanistan'a nefes aldırmaz.

"SURİYE HAREKATIDA ÇOKLU BÖLGELERE, AYNI ANA NOKTA OPERASYONLARI YAPILACAK"

Rusya Türkiye ile Suriye konusunda iş birliği yapar. Ancak Rusya'nın perde arkasında ABD ile bir al ver dengesi olduğunu biliyoruz. Suriye harekatını diğerlerinden ayıran bir özellik olacak. Çoklu bölgelere, aynı anda nokta operasyonları da kapsayan anlık müdahaleler yapılacak." ifadelerini kullandı.

'Metehan Demir ile Gündem'in tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

Erdoğan Atina’nın planını bozdu… ‘Yunanistan’ın büyük bir provokasyon hazırlığı vardı!’ ile ilgili etiketler Metehan Demir Türkiye Yunanistan ABD metehan demir ile gündem

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.