Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ateşkes konusunda üstlendiğimiz sorumluluğun farkındayız

Almanya'daki Berlin Konferansı öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin görüştü. Konferans öncesi açıklama yapan Erdoğan, "Ateşkes konusunda üstlendiğimiz sorumluluğun farkındayız." dedi.

Almanya'da Libya Konferansı öncesi liderlerin ikili görüşmeleri devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüştü.  İkili görüşmeler öncesi iki lider ortak açıklama yaptı.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları: 

"S-400 gibi ses getiren projeleri kararlılıkla tamamladık."  

"Biz de Sayın Serrac'ı ikna etmek için çok çaba harcadık. Girişimlerimizin esas meyvesini Berlin'de alacağız."

"Hafter'in saldırgan tutumunun sona ermesi gerekmektedir."

"Libya'nın barış ve huzura kavuşabilmesi için Berlin Zirvesi'nde ateşkesin ve siyasi sürece dönüşün kabulü temin edilmelidir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ateşkes konusunda üstlendiğimiz sorumluluğun farkındayız

Putin'in konuşmasından satırbaşları: 

"İkili ilişkilerde iki taraf için ortak noktalar bulmayı öğrendik. Biz birçok kilit konuda birlikte çalışıyoruz. İleriye doğru ciddi adımlar attık. İstanbul'da ihtilaf taraflarını ateşkese çağırdık."

"Libya taraflarının Moskava'ya gelmesi bence bir başarı. Bundan dolayı dışişleri bakanlıklarımaza teşekkür borçluyuz. Evet bu ortak bildiriyi taraflardan biri kabul etmesede, bu bir başarıdır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ateşkes konusunda üstlendiğimiz sorumluluğun farkındayız - Resim : 2

CEZAYİR CUMHURBAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Libya Konferansı öncesi liderlerle ikili görüşmeleri olacak. Erdoğan'ın ilk görüşmesi ise Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbuni ile gerçekleşti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in davetine icabetle, Libya konusunda gerçekleştirilen Zirve için bulunduğu Berlin'de resmi temaslarını sürdüren Erdoğan, Tebbun ile bir araya geldi.

Erdoğan'ın konakladığı The Ritz-Carlton Hotel'deki görüşme basına kapalı yapıldı.

ERDOĞAN SERRAC'LA GÖRÜŞTÜ 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Serrac ile de görüştü. 

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in davetine icabetle, Libya konusunda gerçekleştirilecek zirveye katılmak üzere özel uçak "TC-TRK" ile TSİ 13.40'ta Almanya'nın başkenti Berlin'e geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Berlin Tegel Havaalanı'nda, Almanya Dışişleri Bakanlığı Protokol Genel Müdürü Büyükelçi Konrad Arz von Straussenburg, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın ve Türkiye'nin Berlin Başkonsolosu Olgun Yücekök ile diğer yetkililer tarafından karşılandı.

Erdoğan ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan ve Türkiye'nin Libya Özel Temsilcisi ve AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler de Berlin'e geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ateşkes konusunda üstlendiğimiz sorumluluğun farkındayız ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Vladimir Putin Libya
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.