Cumhurbaşkanı Erdoğan Angola'da: Afrika'daki halkları ayrım yapmadan bağrımıza basıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Angola Meclisi Genel Kurulu’na hitap etti. Afrika'da nitelikli insan kaynağı için burs programı düzenlediklerinin altını çizen Erdoğan,  "Türkiye olarak, Afrika Kıtasına yönelik batı merkezli oryantalist yaklaşımları reddediyoruz. Afrika kıtasındaki halkları ayrım yapmadan bağrımıza basıyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika turunun ilk durağı olan Angola'da Meclis'e hitap etti. Afrika'ya yönelik batılı ülkelerin oryantalist yaklaşımlarını reddettiklerinin altını çizen Erdoğan, "Türkiye olarak, Afrika Kıtasına yönelik batı merkezli oryantalist yaklaşımları reddediyoruz. Afrika kıtasındaki halkları ayrım yapmadan bağrımıza basıyoruz" şeklinde konuştu.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"15 Temmuz 2016 tarihinde demokrasimize kasteden FETÖ terör örgütünün darbe girişiminin boşa çıkarılmasında Meclisimiz büyük rol oynamıştır.

Türkiye olarak Angola'nın yanında olmayı sürdüreceğiz. Türkiye olarak, Afrika kıtasına yönelik batı merkezli oryantalist yaklaşımları reddediyoruz. Afrika kıtasındaki halkları ayrım yapmadan bağrımıza basıyoruz.

İnsanlığın kaderinin İkinci Dünya Savaşının galibi bir avuç ülkenin insafına bırakılamayacağını, bırakılmaması gerektiğini savunuyoruz.

 Kıtanın en büyük ihtiyacı olan nitelikli insan kaynağı için burs programı düzenledik. 5 bin civarında lisans, yüksek lisans ve doktora alanında ücretsiz eğitim imkanı sunuyoruz."

 Türkiye olarak, Afrika Kıtasına yönelik batı merkezli oryantalist yaklaşımları reddediyoruz. Afrika kıtasındaki halkları ayrım yapmadan bağrımıza basıyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan Angola'da: Afrika'daki halkları ayrım yapmadan bağrımıza basıyoruz ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Meclis angola
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.