Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev ve eşini Rize'deki köyünde ağırlayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak Rize-Artvin Havalimanı'nın açılışına katılacak Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve eşi Mihriban Aliyeva'nın ziyaretiyle ilgili yeni bir ayrıntı ortaya çıktı. Erdoğan, Aliyev ve eşini memleketi olan köyde ağırlayacak.

Türkiye'nin deniz dolgusuyla inşa edilen ikinci pisti olan Rize-Artvin Havalimanı'nın açılışı 14 Mayıs Cumartesi günü gerçekleşecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı açılışa Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev eşi Mihriban Aliyeva ile birlikte katılacak. Rize'nin Pazar ilçesindeki havalimanına inecek ilk uçak, Erdoğan ve Aliyev'in bulunduğu uçak olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetlisi olarak Türkiye'ye gelecek Aliyev ve eşinin ziyareti ile ilgili yeni bir ayrıntı ortaya çıktı. SuperHaber'in edindiği bilgiye göre, Erdoğan, Aliyev ve eşini kendi köyü olan Rize'nin Güneysu ilçesine bağlı Dumankaya köyünde ağırlayacak.

Açılışın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev ve diğer davetliler onuruna yemek verecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev ve eşini Rize'deki köyünde ağırlayacak

RİZE ARTVİN HAVALİMANI

14 Mayıs'ta açılışı yapılacak Rize-Artvin Havalimanı Türkiye'de deniz dolgusuyla inşa edilen ikinci pist olma özelliğini taşıyor.

Rize-Artvin Havalimanı'nın yılda yaklaşık 3 milyon yolcuya hizmet vermesi planlanıyor. Havalimanının çay yaprağı şeklindeki giriş takı ile çay bardağı şeklindeki hava trafik kontrol kulesi, yöresel mimariyi yansıtıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev ve eşini Rize'deki köyünde ağırlayacak - Resim : 2

Havalimanı içinde Türk çayının tanıtımının yapılacağı Çaykur Müzesi ve mini çay fabrikası da yer alacak. Havalimanında toplam 47 bin 133 metrekare kapalı alan bulunuyor. Açılış töreninin ardından Rize-Artvin Havalimanı'na seferler başlayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev ve eşini Rize'deki köyünde ağırlayacak ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Rize-Artvin Havalimanı Rize İlham Aliyev açılış dumankaya köyü
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.