Cumhurbaşkanı Erdoğan: Alevi Bektaşi vatandaşlarımız üzerinde oynanan alçak oyunu hep birlikte bozacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nevşehir’de “Hacı Bektaş Veli’nin Hakk’a Yürüyüşünün 751. Yıl Dönümü Anma Programı”nda konuştu. "Alevi, Bektaşi vatandaşlarımız üzerinde oynamaya çalıştıkları kirli oyunu sizlerin de gördüğüne inanıyorum." diyen Erdoğan, "Alçak oyunu hep birlikte bozacağız." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Hacı Bektaş- Veli başta olmak üzere bu toprakları imanları yoğurarak Anadolu'yu vatanımız haline getiren tüm gönül sultanlarını rahmetle anıyorum.

Hacı Bektaş- Veli irfanı yolumuzu aydınlatıyor.

Biz ayrılıktan uzak durmak mecburiyetindeyiz.

Hoca Ahmet Yesevi, Hacı Bektaş Veli, Lokman Perande, Ahi Evran, Mevlana, Seyid Mahmud Hayrani gibi hak dostu önderlerimizin bize bıraktığı mirasa ne kadar sıkı sarılırsak geleceğimize o derece güvenle bakabiliriz.

Maruz kaldığımız tüm hayati sınamaları inançla aştık.

YENİ CEMEVLERİ AÇILIYOR

Ülkemizdeki 1585 cemevinin tamamı ziyaret edilerek Alevi-Bektaşi vatandaşlarımızın 8 bin 740 talebi belirlendi. 5 bin 600'ü hızla karşılandı. Çeşitli illerimizde temeli atılan ve yapımı tamamlanan 8 cemeviyle ilgili toplu töreni yakında gerçekleştireceğiz. Tüm cemevlerinin talepleri için iki bakanlık çalışıyor.

Anadolu'daki bin yıllık varlığımızı hala hazmedemeyenlerin her dönem olduğu gibi bugün de milletimiz arasında ayrılık tohumları ekerek, vatanımızı parçalama niyetleri var. Bunun için mezhep farklılıklarını körüklemekten, köken ve ideolojik kamplaşma fitnelerine kadar her türlü gayreti gösteriyorlar. Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi güçlendirmeye yönelik attığımız en küçük bir adıma bile tahammül bile edemeyenlerin aslında neyi amaçladıklarını sufleyi nereden aldıklarını gayet iyi biliyoruz.

"SİNSİ OYUNU HEP BİRLİKTE BOZACAĞIZ"

Her kesim gibi Alevi, Bektaşi vatandaşlarımız üzerinde oynamaya çalıştıkları kirli oyunu sizlerin de gördüğüne ben inanıyorum. Alevi, Bektaşi toplumunu İslam'dan kopartmaya çalışarak atılan ilk adımın devamı insanlarımızı birbirine düşman etmek olacaktır. Nitekim bu yönde sergilenen pek çok oyunu ve provokasyonun örneklerini her gün takip ediyoruz. İnşallah birliğimize beraberliğimize kardeşliğimize müştereklerimize daha sıkı sahip çıkarak bu sinsi ve alçak oyunu hep birlikte bozacağız. Alevi Bektaşi vatandaşlarımız üzerinde oynanan alçak oyunu hep birlikte bozacağız.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Alevi Bektaşi vatandaşlarımız üzerinde oynanan alçak oyunu hep birlikte bozacağız ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.