Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akşener’i neden hedef aldı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün AK Parti Grup Toplantısı'nda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "HDP gizli ortaklık hakkını kullanarak bu hanımefendiyi veto etmiştir" dedi. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, son yazısında Erdoğan'ın bu açıklamalarına ilişkin önemli tespitlere yer verdi.

Yeni yasama döneminin başlamasının ardından AK Parti Grup Toplantısı, geçtimiz gün gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, grup toplantısında gündeme ilişkin önemli mesajlar verdi. Erdoğan'ın yaptığı konuşmada, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e ilişkin açıklamaları dikkat çekti.

Erdoğan şu ifadelere yer verdi;

"CHP'nin başını çektiği ittifakın diğer ortağının başındaki hanımefendi var. HDP'nin Milleti İttifakı'nın ortağı olduğu gerek yönetici beyanları ile gerekse CHP belediyelerinin uygulamaları ile bir gerçektir. İYİ Parti'nin bu gerçeğe kör sağır kalarak kendi konumunu koruma çabası artık sürdürülebilir değildir. Bu partinin başındaki hanımefendinin başbakanlığa talip olması da trajikomiktir. HDP gizli ortaklık hakkını kullanarak bu hanımefendiyi veto etmiştir. Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile yönetildiği ve yönetileceği aşikarken, bu tartışmaların gündeme getirilmesinin ardında bu veto vardır. Allah kimseyi bu duruma düşürmesin. Mücadeleyi er meydanında milletin önünde yapmak yerine kapalı kapılar ardında yapanların akıbeti böyle olacaktır. Şimdi çıkıp buna da itiraz edecekler."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamaları sonrası Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, konuyu köşesine taşıdı. Selvi, 'Erdoğan, Akşener’i neden hedef aldı?' başlıklı yazısında Erdoğan'ın Akşener'e ilişkin açıklamalarını AK Partili isimlere sorduğunu kaydetti.

İşte Selvi'nin o açıklamalara dair tespitleri;

Erdoğan, kimi zaman, “Sen yerli ve millisin. Senin ne işin var orada? Gel bizimle ol” diye seslendi. Netanyahu benzetmesinde olduğu gibi kimi zaman mahkemeye verdi ama Meral Akşener’i ilk kez hedef aldı.

“Hanımefendi” dedi. İsmini vermedi. Kırıcı olmadı. Ama hedef aldı. Şu anda siyasi rakipler ama Türk siyasetinde birbirlerini en yakından tanıyan iki lider kim derseniz, Erdoğan ile Akşener derim. Ailece tanışırlar.

AKŞENER’E ÇAĞRI

Erdoğan’ın, Akşener’i neden hedef aldığını sorduğumda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, “Siyasi hakikate çağırdı” dedi. Bir başka AK Parti yöneticisi ise, Erdoğan’ın, grup konuşmasında yer alan “HDP tarafı, hanımefendinin cumhurbaşkanlığı adaylığını asla kabul etmeyeceğini zaten açıklamıştır. Yani bir anlamda HDP Milet İttifakı’ndaki gizli ortaklık hakkını kullanarak bu hanımefendiyi veto etmiştir” sözlerinin altını çizdikten sonra, “Sayın Cumhurbaşkanımız, Kılıçdaroğlu’nun, HDP ile işbirliği yaparak Meral Akşener’i harcadığını düşünüyor” yorumunu yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akşener’i neden hedef aldı? ile ilgili etiketler Meral Akşener Cumhurbaşkanı Erdoğan Abdulkadir Selvi HDP İYİ Parti Millet İttifakı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.