Cumhurbaşkanı Erdoğan: Peygamberime hakaret eden namussuzlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Grup Toplantısı'nda konuştu. Kapağından kendisine hakarette bulunan Fransız Charlie Hebdo dergisine ağır sözlerle yüklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ben karikatüre bakmadım. Ben neyim ki. Benim sevgili peygamberime bu denli hakaret eden bu namussuzlarla ilgili benim herhangi bir şey söylememe gerek yok" dedi. Erdoğan, sözlerinin devamında "Peygamber efendimize yapılan saldırılara karşı durmak bizim şeref meselemizdir" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Sözlerimin başında, yol arkadaşımız, dava arkadaşımız Markar Esayan'a rahmet diliyorum. Bizlerle birlikte bu ülkede gerçekten bir demokrasi mücadelesinde çok aydınlık geleceğe imzalar atan bu kardeşimiz de iki dönem milletvekili ve MKYK üyesi olarak çalıştı. Son dönemde çok çile çekti. Kendilerine özellikle birlikte arkadaşlarımızla ebedi aleme uğurlarken dünyaya da bir mesaj verdik. O mesaj da bizim birlikteliğimizin kadim medeniyetimizin gereği neyse oraya dayalı olduğu anlayışıydı.

Hatay'da güvenlik güçlerimizin dikkati ile etkisiz hale getirilen teröristlerle ilgili tebriklerimi bir kez daha iletiyorum. İki terörist önceden belirlenen grubun son üyeleriydi.

TÜRKİYE BU ORTA OYUNUNA SEYİRCİ KALMAYACAK

Suriye'den ülkemize gelen DEAŞ mensuplarının da eylem hazırlığı içerisinde olduğunu yakaladıklarımızın ifadelerinden biliyoruz. Sözler tutulmazsa, teröristler sınırdan uzaklaşmazsa ihtiyaç duyduğumuz an harekete geçeceğiz. 

Türkiye riyakarlığa, haksızlığa, adaletsizliğe seyirci kalmayacak. Bu orta oyununu artık bıraksınlar. Türkiye'nin gücü gerekirse tüm Suriye'yi bu terör örgütlerinden temizlemeye yeterlidir. Kimsenin toprağında, petrolünde, hakkında gözümüz yoktur. Emperyalistlerin oyun sahası haline dönüşmüş bu kadim coğrafyanın artık içine sokulduğu bu cendereden kurtulma vakti gelmiştir. Bunun en büyük öncüsü de Türkiye olacaktır.

Siyasi, ekonomik, kültürel ve askeri gücümüzü artırmaya, kardeşlerimiz ve dostlarımıza destek olmak için de ihtiyacımız bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Peygamberime hakaret eden namussuzlar

İLK DURAĞIMIZ 2023 HEDEFLERİMİZDİR

Tüm eksiklerine, tüm sıkıntılarına rağmen Cumhuriyetimize var gücümüzle sarılacağız. Sahip çıkacağız. İlk durağımız 2023 hedeflerimizdir. Türkiye'nin hedeflerine ulaşması demek her alanda dünyanın en üst ligindeki varlığını tescil etmesi demektir. Son 7 yıldır kesintisiz saldırı dalgası bazı noktalarda bizi yavaşlatsa da 2023 hedeflerimize ulaşmakta kararlıyız. Böylece gelecek nesillere büyük ve güçlü bir Türkiye bırakmış olacağız.

 Bugün önemli bir gece. Peygamberimizin dünyayı şereflendirmesinin yıl dönümünü idrak ediyoruz. Rabbimize adı güzel kendi güzel Muhammed'in (s.a.v) doğumunun yıl dönümüne ulaştırdığı için için şükrediyor ve bu gece kılınacak namazların edilecek duaların kabulünü rabbimden niyez ediyorum.

CHARLIE HEBDO TEPKİSİ

Maalesef islam ve müslüman düşmanlığının, efendimizle ilgili saldırıların edep ve ahlaktan yoksun karikatürlerin şimdi de şahsımı hedef aldığını duydum. Ben karikatüre bakmadım. Ben neyim ki. Benim sevgili peygamberime bu denli hakaret eden bu namussuzlarla ilgili benim herhangi bir şey söylememe gerek yok zaten.

Değerli kardeşlerim üzüntüm ve öfkem şahsıma yönelik saldırıdan değil. Aynı mecranın peygamber efendimize yönelik terbiyesizliklerin kaynağı olmasındandır.

Bunlar Avrupa'nın yeniden barbarlık dönemine gidişinin işaretidir. Kendi nefret ve kinlerinde boğulup gideceklerdir.

Dünyaya şeref veren peygamber efendimize yapılan saldırılara karşı durmak bizim şeref meselemizdir

 Kardeşlerim biz son nefesimizi verdiğimizde değil. Bu saldırılar karşısında sessiz kaldığımız gün öldük demektir. Biz inanç, bayrak, ezan, vatan için gerektiğinde canını veren bir milletiz. Bunların karşısında mı susacağız?

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Peygamberime hakaret eden namussuzlar - Resim : 2

PUTİN İLE AZERBAYCAN GÖRÜŞMESİ

Sayın Putin'le de görüştüm. Atacaksak bu adımı artık atalım. Ben İlham kardeşimle, siz de Paşinyan ile görüşün. Atalım adımlarımızı. İnşallah samimi olurlar ve çözülür. Süreç devam ediyor. Kırmızı çizgilerimizi de söyledik. Aşıldığında kimse kusura bakmasın babamızın oğlu olsa kimseyi gözümüz görmez

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA SERT SÖZLER

Bay Kemal dün eşimle ilgili bazı laflar etti. Sende zerre kadar yürek varsa benimle ilgili konuş. Eşimle ilgili konuşma. Sen ne biçim siyasetçisin ya? Sen zeka yoksunu bir adamsın. CHP'li kardeşlerime söylüyorum. Bu adamı görün. Ülke için bir sıkıntı bu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Peygamberime hakaret eden namussuzlar ile ilgili etiketler AK Parti Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı grup toplantısı
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.