Cumhurbaşkanı Erdoğan Afrika turuna çıkıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Moritanya, Senegal ve Mali'yi de kapsayan Afrika turuna Cezayir'den başlıyor. Erdoğan, Cezayir'i 'cumhurbaşkanı' sıfatıyla ikinci kez ziyaret edecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün başlayacak ve 2 Mart'a kadar sürecek Afrika turunda ilk durağı Cezayir. Erdoğan Afrika turu kapsamında, Moritanya, Senegal ve Maliyi' de ziyaret edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Afrika'da güçlü tarihi bağlarının olduğu önemli ekonomik ortaklarından Cezayir'e, 19-20 Kasım 2014'teki ziyaretinin ardından cumhurbaşkanı sıfatıyla ikinci kez gidiyor.

Resmi ziyaret kapsamında, Erdoğan ve Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika'nın baş başa ve heyetler arası görüşmelerde bulunması, terörizmle mücadele, siyasi, ekonomik ve ticari iş birliğinin artırılması, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Cezayir'deki faaliyetlerinin önlenmesi konularını tüm yönleriyle ele alarak bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında görüş alışverişi yapması öngörülüyor.

erdogan-afrika1

Türk iş adamları ve yatırımcıların da eşlik edeceği ziyaret kapsamda ülkenin başkenti Cezayir'de 27 Şubat Salı günü İş Forumu düzenlenecek.

Ziyaret sırasında ayrıca Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından restorasyonu tamamlanan, iki ülkenin ortak mirası niteliğindeki Keçiova Camisi'nin açılışı yapılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Afrika turuna çıkıyor! ile ilgili etiketler Erdoğan Afrika Cezayir
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.