Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrika liderleri ile kritik temaslarda bulundu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin ticari, askeri ve insani bağlamda ilişkilerini hızla derinleştirdiği ve genişlettiği, kardeşlik ilişkisine dayalı, sömürüden uzak politikalarıyla kalpleri kazandığı Afrika kıtasının liderleri ile İstanbul'da düzenlenen 3. Türkiye - Afrika Ortaklık Zirvesi'nde bir araya geldi.

Önümüzdeki 50 yılın en önemli ve stratejik coğrafyası olan Afrika ile Türkiye'nin benzersiz ilişkileri ise tüm dünyada gündem olmuştu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika liderleri ile İstanbul'da düzenlenen 3. Türkiye - Afrika Ortaklık zirvesinde buluştu.

 

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afrika temasları:

 

CİBUTİ:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi kapsamında İstanbul'da bulunan Cibuti Cumhurbaşkanı İsmail Ömer Guelleh ile görüştü. Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'ndeki görüşme basına kapalı gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrika liderleri ile kritik temaslarda bulundu!

 


KOMORLAR BİRLİĞİ:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi kapsamında Türkiye'ye gelen Komorlar Birliği Cumhurbaşkanı Assoumani Azali ile bir görüşme gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisindeki görüşme basına kapalı bir şekilde gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrika liderleri ile kritik temaslarda bulundu! - Resim : 2

 

RUANDA:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3'üncü Türkiye-Afrika Zirvesi kapsamında Türkiye'ye gelen Ruanda Cumhurbaşkanı Paul Kagame’yle görüştü. Dolmabahçe Çalışma Ofisi'ndeki görüşme basına kapalı gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrika liderleri ile kritik temaslarda bulundu! - Resim : 3

 

ETİYOPYA:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi kapsamında Türkiye'ye gelen Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed Ali’yi kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisindeki görüşme basına kapalı bir şekilde gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrika liderleri ile kritik temaslarda bulundu! - Resim : 4

 

 

ORTA AFRİKA CUMHURİYETİ:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3'üncü Türkiye-Afrika Zirvesi kapsamında Türkiye'ye gelen Orta Afrika Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Faustin-Archange Touadera’yla görüştü. Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde gerçekleşen görüşmede bölgesel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrika liderleri ile kritik temaslarda bulundu! - Resim : 5

 

LİBYA: 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da gerçekleştirilen 3. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi kapsamında Türkiye'ye gelen Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed El Menfi ile Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde görüştü. Görüşme basın kapalı olarak gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrika liderleri ile kritik temaslarda bulundu! - Resim : 6

 


MORİTANYA:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi kapsamında Türkiye'ye gelen Moritanya Cumhurbaşkanı Muhammed Ould Şeyh Ghazouani ile Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrika liderleri ile kritik temaslarda bulundu! - Resim : 7

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrika liderleri ile kritik temaslarda bulundu! ile ilgili etiketler Türkiye Afrika Erdoğan İstanbul ortaklık zirve temaslar 2021
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.