Cumhurbaşkanı Erdoğan: Afganistan'ı ihmal etmek telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğuracaktır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Asya'nın Kalbi İstanbul Süreci Bakanlar Konferansı'nda konuştu. Erdoğan "Afganistan'ın huzur ve barışını önemseyen çalışmalar önem arz ediyor. Terör örgütlerinin Afganistan'da palazlanmasını önleyebiliriz. Afganistan'ı ihmal etmek telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğuracaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Bölgesel sorunların üstesinden ancak bölgesel sahiplenme ile gelinir. İstanbul süreci, işleyiş tarzı ile eşsiz bir işbirliği modeli sunuyor. Asya'daki sorunların çözümü için bölgesel dayanışma şarttır.

NATO'YA 'AFGANİSTAN' ÇAĞRISI

Afganistan hassas bir süreçten geçiyor. Oraya yaptığımız yatırımları artırmamız gerekiyor. Uluslararası toplum olarak 18 yıldır yaptığımız yardımları artırmalıyız. Afganistan'ı ihmal etmek telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğuracaktır. Afganistan'dan İran ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya çok ciddi bir mülteci akını var. NATO müttefikleri olarak Afgan Savunma Kuvvetleri'ne katkı taahhüdümüzü geçen hafta Londra'da yineledik. NATO Zirvesi'nde NATO ülkelerini Afganistan'a verdikleri desteği sürdürmeye çağırdık.

TÜRKİYE'NİN AFGANİSTAN'DA 800 GÜVENLİK ELMANI VAR

Şu an 800 kadar güvenlik elemanımız Afganistan'da bulunuyor.

Afgan kardeşlerimizin kendi gelecekleri için uyuşturucu ticareti ile mücadelede ve kadın haklarının güçlendirilmesinde daha alacakları mesafe var. Afganistan kardeş kavgasından çok çekmiş bir ülkedir. Kaostan nemalananlar dışında kardeş kavgasından faydalanan kimse yoktur.

'FETÖ İLE MÜCADELE' TEŞEKKÜRÜ

Türkiye olarak kuruluşundan bu yana İstanbul Sürecine sahip çıktık, çıkıyoruz.

Türkiye Maarif Vakfı aracılığıyla Afganistan'da eğitime desteği sürdürmekte kararlıyız. Kaynaklarımızın doğru ve etkin kullanılması için samimi diyaloğa ve koordinasyona ihtiyacımız var.

Afgan makamlarının FETÖ ile mücadelede ülkemize verdikleri desteğe teşekkür ediyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Afganistan'ı ihmal etmek telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğuracaktır ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Cumhurbaşkanı Afganistan NATO
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.