Cumhurbaşkanı Erdoğan: Açgözlülük yapanlara hareket alanı bırakmayacağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından konuştu. Gelecek yıl bambaşka bir Türkiye fotoğrafıyla milletin huzuruna çıkacaklarını vurgulayan Erdoğan, "Kur korumalı TL mevduat hesaplarına katılımın 163 milyar lirayı bulduğunu açıkladı. Erdoğan, "Açgözlülük yapanlara hareket alanı bırakmayacağız. Ülkemize zarar verenleri affetmeyeceğiz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Savunma Sanayii İcra Toplantısı'nda öncelik verdiğimiz hususları belirledik, karara bağladık. Aydın'da hizmete soktuğumuz fabrika, ülkemizin ekonomisine yılda 450 milyon dolarlık katkıda bulunacak.

Önümüzdeki yıl bambaşka bir Türkiye fotoğrafıyla huzurunuza çıkacağız. Türkiye'yi hedeflerine ulaştırmak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.

Ekonomimizdeki hedefleri engellemek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Küresel sınamalara karşı hazırlıklı dönemden geçiyoruz.

TL MEVDUATA KATILIM 163 MİLYAR LİRAYA ULAŞTI

Kur korumalı TL mevduata katılım 163 milyar liraya ulaştı. Yastık altı altını ekonomiye kazandırmak için çalışmalara devam ediyoruz.

Bankaların, darphanenin ve altın rafinerilerinin içinde yer aldığı mekanizmayla vatandaşlarımızın altınlarını sisteme sokmalarını temin edeceğiz.

KDV'deki sadeleştirme ve basitleştirme çabası sürüyor. Açgözlülük yapanlara hareket alanı bırakmayacağız. Ülkemize zarar verenleri affetmeyeceğiz. Ülkemizin bir daha geçen aylardaki dalgalanmayı yaşamaması için gerekli tedbirleri alıyoruz.

YENİ TEŞVİK PAKETİ GELİYOR

Kredi Garanti Fonu desteğiyle, istihdamı koruma ve geliştirme öncelikli işletme ve yatırım kredileri vermeye yönelik paketin hazırlığı bitmek üzere.

Türkiye'yi çift paralı bir ticaret sisteminden çıkararak, TL ile işlem yapılan bir ülke haline getirmek istiyoruz. Milletimizi dövizden kendi paramıza davet ediyoruz.

Geçen yıl doğal gaz fiyatlarını sabit tutmak için 165 milyar liralık fedakarlık yaptık.

Dünya, koronavirüs salgının yeni dalgası altında sıkıntılı günler yaşamayı sürdürüyor. Türkiye salgının her safhasında olduğu gibi, vatandaşlarının sağlığını gözeten ve günlük hayatın kendi akışında devam etmesini sağlayan bir yol izliyor.

"GEREKSİZ KISITLAMALARA GİTMEDİK, GİTMEYECEĞİZ"

Turkovac aşımız sayesinde kendimize daha güvenle bakıyoruz. İnşallah yakın gelecekte Türkiye bu alanda dünyanın önde gelen merkezlerinden biri haline dönüşecek. İstihdam ve üretim tarafında kayda değer bir soruna yol açmadı. Eğitim öğretim başta olmak üzere insanlarımızın mağdur olacağı gereksiz kısıtlamalara gitmedik, gitmeyeceğiz.

Son dönemde vatandaşlarımızdan gelen serzenişleri biliyoruz. Milletimiz müsterih olsun bugün de yarın da çözülmedik hiçbir sorunu bırakmayacağız.

FELAKET MAĞDURLARI İÇİN 240 MİLYON LİRA KAYNAK

Yangın ve sellerde zarar görenlere 354 milyon lira ödeme yapılmıştır. 2021'de yaşanan felaketler için AFAD üzerinden 240 milyon liralık bir kaynak ayırıyoruz.

Tarım ürünlerindeki zararı karşılamak için 200 milyon liralık kaynak ayırıyoruz.

AFGANİSTAN'A İYİLİK TRENİ

Afganistan'a 700 tonluk bir iyilik treni göndereceğiz. Türkiye olarak Afganistanlı kardeşlerimizi yalnız bırakmamakta kararlıyız.

20 BİN AİLE DAHA ELEKTRİK DESTEĞİ KAPSAMINA ALINACAK

Ülkemizde son 3 senede yıllık ortalama 2.1 milyon haneye toplamda 6.4 milyar lira elektrik desteği kaynağı tahsis edilmiştir. 50.4 milyon liralık kaynakla 20 bin aileyi daha elektrik desteği kapsamına alıyoruz. Kömür yardımı hanelerden isterlerse doğal gaz desteği olarak almalarını sağlayacak desteğin hazırlıkları tamamlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Açgözlülük yapanlara hareket alanı bırakmayacağız! ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.